građani prijavljuju štetu

Olujno nevrijeme pogodilo brojne gradove u BiH

02.07.2024. 08:08 / Izvor: N1
olujno nevrijeme

Jako olujno nevrijeme pogodilo je brojne gradove u Bosni i Hercegovini. Pričinjena je materijalna šteta, a neki dijelovi BiH su i bez struje.

Jako olujno nevrijeme pogodilo je brojne gradove u Bosni i Hercegovini. Pričinjena je materijalna šteta, a neki dijelovi BiH su i bez struje.

Civilna zaštita Grada Tuzla upozorava

Jako nevrijeme jutros je pogodilo područje Tuzle. Saobraćaj se odvija usporeno, a zbog nevremena su popadala i stabla u gradu koja su napravila materijlanu štetu.

U cilju smanjenja posljedica najavljenog nevremena, zaštite života i sprečavanja gubitaka, Služba civilne zaštite, apeluje da građani budu spremni zaštiti sebe i svoju imovinu, i da preduzmu mjere pripravnosti za moguće vanredne događaje, koji uključuju: plavljenje imovine i saobraćajnica, poremećaje u snabdjevanju električnom energijom, vodom i komunikacijama.

Posebno se apeluje na građane koji žive u blizini vodotoka da provode mjere samozaštite u cilju smanjena i preduprijeđenja eventualnih šteta od štetnog djelovanja poplava po ljude i materijalna dobra.

U Trebinju oštećeni automobili

U Trebinju je pričinjena velika materijalna šteta.

U operativnom Centru civilne zaštite kažu da su do sada imali desetak prijava. Veliki broj stabala je srušen zbog jakog vjetra. Oštećeni su mnogi automobili.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti