Gavrilović dio proizvodnje seli u Brčko

18.05.2013. 08:43 / Izvor: SRNA
Gavrilović dio proizvodnje seli u Brčko

U prvoj fazi bili bi instalisani mesoprerađivački pogoni u postojećoj industrijskoj zoni u Brki kod Brčkog, gdje bi trebalo da se zaposli nekoliko desetina radnika.

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta Mustafa Nuković najavio je da bi hrvatska mesna industrija "Gavrilović" uskoro trebalo da na prostorima distrikta preseli dio svojih proizvodno-prerađivačkih kapaciteta.

Nuković je rekao Srni da bi u prvoj fazi bili instalisani mesoprerađivački pogoni u postojećoj industrijskoj zoni u Brki kod Brčkog, gdje bi trebalo da se zaposli nekoliko desetina radnika, dok bi daljom saradnjom sa "Gavrilovićem" posao moglo naći oko 200 ljudi.

"Jedini projekt koji je preostao da ga zavšimo kao preduslov za dolazak 'Gavrilovića' na ove prostore je izgradnja sistema kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda u Brčko distriktu", napomenuo je Nuković.

Prema njegovim riječima, realizacija ovog projekta koštaće distrikt oko 68 miliona evra.

"Završetkom sistema kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda, zajedno sa izgrađenom fabrikom vode imaćemo, prema evropskim standardima, ispunjene sve neophodne uslove da se velike firme sa svojim pogonima pojave na širem području Brčko distrikta", rekao je Nuković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti