U okviru Aftercare programa predstavnici FIPA-e posjetili Tempo Plast

03.06.2013. 13:50 / Izvor: eKapija.ba
U okviru Aftercare programa predstavnici FIPA-e posjetili Tempo Plast

Tempo Plast se bavi proizvodnjom kvalitetne i inovativne PVC stolarije. Firma je osnovana 2009. godine i do sada je u nju investirano oko 1,8 miliona KM.

U sklopu Aftercare programa za 2013. godinu, predstavnik FIPA-e Nina Pobrić, savjetnik načelnika Općine Srebrenik za investicije i monitoring Halid Kovač, te predstavnik Federalnog Ministarstva energetike, industrije i rudarstva Eldara Šoše, su nedavno posjetili kompaniju Tempo Plast doo Srebrenik.

Sastanak je održan sa generalnim direktorom kompanije gospodinom Mustafom Yavuzom i gospodinom Fatihom Yavuzom.

"Tempo Plast se bavi proizvodnjom kvalitetne i inovativne PVC stolarije. Firma  je osnovana 2009. godine i do sada smo u nju investirali oko 1,8 miliona KM. Tempo Plast trenutno zapošljava 55 uposlenika od čega je, osim nas dvojice, sve domaća radna snaga. U 2012. godini smo od prodaje gotovih proizvoda ostvarili prihod od oko 4,8 miliona KM, a posebno smo zadovoljni što već dvije godine zaredom bilježimo porast prodaje u iznosu od po 35%, kao i značajno povećanje izvoza u Srbiju, Hrvatsku i Slovačku. Kvalifikovana i jeftina radna snaga, sigurno okruženje, blizina tržišta (BiH, zemlje okruženja kao i zemlje EU) te bilateralni sporazumi su prednosti Srebrenika ali i kompletne BiH prilikom privlačenja potencijalnih investitora, dok su preglomazna i spora administracija te nepostojanje poticaja za otvaranje proizvodnih radnih mjesta na državnom ili drugom nivou vlasti, glavne slabosti BiH u ovom segmentu i na tome se treba ozbiljno poraditi, ukoliko želite zadržati postojeće ali i privući nove investitore", istakao je Mustafa Yavuz, generalni direktor kompanije Tempo Plast doo Srebrenik.

Kao i dosadašnje posjete i ova je realizirana kroz saradničku mrežu za postinvesticionu podršku stranim investitorima u BiH, koju čine Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) kao koordinator aktivnosti, nadležne institucije FBiH, kantona i općina, a koja je predviđena ugovorom o suradnji između Vijeća ministara BiH i Međunarodne finansijske korporacije (IFC) na projektu poboljšanja poslovnog okruženja u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti