Počeo otkup maline na području Bratunca

07.06.2013. 10:53 / Izvor: SRNA
Počeo otkup maline na području Bratunca

Otkup ovogodišnjeg roda maline počeo je na području Bratunca, Srebrenice i Milića, a za nekoliko dana biće poznata ovogodišnja otkupna cijena.

Otkup ovogodišnjeg roda maline počeo je na području Bratunca, Srebrenice i Milića, a za nekoliko dana biće poznata ovogodišnja otkupna cijena, izjavio je predsjednik Udruženja malinara "Vilamet" Dobrisav Blagojević.

Blagojević tvrdi da cijena kilograma maline neće biti niža od tri KM i ističe da je prvi put ove godine organizovan besplatan prevoz otkupljenih količina do hladnjače u Bratuncu. 

Udruženje "Vilamet" je u saradnji sa opštinom Bratunac i hladnjačom "Agro-voće" iz Pilice obezbijedilo kombi vozila, koja će služiti za besplatan prevoz otkupljenih količina do hladnjače.

"Zahvaljujući organizovanom otkupu, prvi put ove godine uspjeli smo da onemogućimo nakupce da se bogate na račun poljoprivrednih proizvođača, od kojih su za prevoz uzimali 30 feninga za kilogram maline", istakao je Blagojević novinarima.

Prema njegovim riječima, ovogodišnji rod maline izuzetno je dobrog kvaliteta za razliku od prošle godine, kada su mnogi zasadi uništeni zbog vremenskih nepogoda.

"U sezoni otkupa maline biće angažovano osam vozila, a opština Bratunac je obezbijedila 50.000 KM za gorivo, radnike i vozače", rekao je Blagojević.

Malinari iz Udruženja "Vilamet", koje ima skoro 600 članova na području ove tri opštine, očekuju da će ovogodišnji rod premašiti dvije tone po jednom dunumu površine zasada maline.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti