Puštena u pogon sušara za ljekovito bilje

28.06.2013. 16:27 / Izvor: eKapija.ba
Puštena u pogon sušara za ljekovito bilje

Organizacija Žene za žene International iz Sarajeva i Udruženje žena iz Kaloševića, danas su u Kaloševiću upriličile svečanost povodom puštanja u pogon sušare za ljekovito bilje.

Organizacija Žene za žene International iz Sarajeva i Udruženje žena iz Kaloševića, danas su u Kaloševiću upriličile svečanost povodom puštanja u pogon sušare za ljekovito bilje, koja će pomoći samozapošljavanju osam žena učesnica projekta Podrška razvoju ženskog poduzetništva u ruralnim područjima kroz uzgoj i preradu ljekobilja. Ova aktivnost je rezultat zajedničkih napora USAID/Sida Farma projekta, organizacije Žene za žene International iz Sarajeva i Općine Tešanj koji su pomogli nabavku i montažu sušare.

Na današnjoj svečanosti kojoj su prisustvovale brojne zvanice i gosti, prigodnim govorom su se obratili predstavnica Sida Farma projekta, direktorica organizacije Žene za žene International iz Sarajeva, načelnik Općine Tešanj, predstavnik firme Prirodno bilje iz Banja Luke koja vrši otkup bilja, kao i predstavnice Udruženja žena iz Kaloševića.

„Veoma sam sretan da Općina Tešanj ima priliku podržavati ovakve projekte i da žene u Kaloševiću svojim dodatnim angažmanom doprinose poboljšanju porodičnog budžeta. Nadam se da će ovo Udruženje proširiti svoju djelatnost i uključiti još veći broj žena“, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti