Novi partnerski statusi: QSS postao HP Gold ServiceOne Partner

17.07.2013. 10:37 / Izvor: eKapija.ba
Novi partnerski statusi: QSS postao HP Gold ServiceOne Partner

QSS-ovi inžinjeri su prošli kroz veoma rigorozne certifikacijske zahtjeve kompanije HP, a zahvaljujući tome, QSS je ostvario status HP Gold ServiceOne Specialist partnera.

QSS je u proteklom period vrijedno radio na sticanju još nekoliko partnerskih statusa i kompetencija koji će dodatno obogatiti ponudu ove kompanije.

QSS-ovi inžinjeri su prošli kroz veoma rigorozne certifikacijske zahtjeve kompanije HP, a zahvaljujući tome, QSS je ostvario status HP Gold ServiceOne Specialist partnera.

„Ovaj status ne samo da će nam omogućiti da našim kupcima ponudimo fleksibilnu uslugu supporta, nego će nam i olakašati prodaju HP rješenja kroz bilo koju fazu životnog ciklusa IT rješenja. Kupci HP-ovih rješenja iz Bosne i Hercegovine će sada moći dobiti lokalnu ekspertizu i personaliziranu uslugu i raditi sa iskusnim IT profesionalcima koji razumiju HP rješenja i koji su certificirani za ovu oblast“, navode iz QSS-a.

Osim toga, nedavno su obnovili Silver hosting kompetenciju kod Microsofta, te stekli nekoliko novih: Application Development, Midmarket Solution Provider i OEM kompetenciju.

Također, iz ove kompanije dodaju da užurbano rade i na sticanju VMware Management kompetencije koju bi trebali steći do kraja jula ove godine, čime ćemo dodatno potvrditi ulogu lidera u oblasti virtualizacije na našem tržištu.

Implementacija enterprise backup rješenje u IDDEEA

Kompanija QSS će u narednom periodu u Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH raditi na implementaciji enterprise backup rješenja baziranog na Oracle i IBM tehnologijama. Projekat se sastoji od isporuke opreme i softvera, implementacije rješenja, testiranja, puštanja u rad i održavanja sistema u narednih 5 godina. Ovaj projekat će implementirati QSS-ovo certificirano osoblje koje posjeduje dugogodišnje iskustvo u implementaciji enterprise backup rješenja. Po broju referenci u ovoj oblasti, QSS je zasigurno jedan od lidera na domaćem tržištu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti