AB Neretva: Plan proširenje proizvodnje i izlazak na ino tržište

19.07.2013. 13:39 / Izvor: eKapija.ba
AB Neretva: Plan proširenje proizvodnje i izlazak na ino tržište

Firma AB Neretva je jedna od onih, koja se ističe u moru drugih firmi koje se bave proizvodnjom stolarije, a ono što ih izdvaja od konkurencije su visoko kvalitetni profili, povoljne cijene te stručno osoblje.

Danas se na tržistu može pronaći velika i raznolika ponuda PVC i AL stolarije, različitih proizvođača. Ipak, nije svaka stolarija ista, a osim razlika u cijeni i kvaliteti, razlikuju se i po stručnosti osoblja koje istu postavlja na naše objekte.

Firma AB Neretva je jedna od onih, koja se ističe u moru drugih firmi koje se bave proizvodnjom stolarije, a ono što ih izdvaja od konkurencije su visoko kvalitetni profili, povoljne cijene te stručno osoblje. I ne čudi, kada se zna da je ovoj firmi osnovni moto vođenje posebne politike o kvalitetnom poslovanju. U skladu sa tim cijeli njihov tim, zajedno sa direktorom zadužen je za poboljšanje kvaliteta, te samim tim efikasnost kao i zadovoljstvo njihovih kupaca, nije izostalo.

Osnovna djelatnost firme AB Neretva d.o.o. Mostar je proizvodnja PVC i AL stolarije, te aluminijske staklene fasade. Firma koja je poslovanje započela sa tri zaposlenika, ove godine proslavlja 15 godina rada, dok je broj zaposlenika povećan na 10. U sezoni taj broj ide i do 20.

Ova firma stolariju i fasade radi kako za naše, tako i za inostrano tržište. Pored toga svoj rad predstavljaju na sajmovima u zemlji, ali i regionu. Također se trude da na svakom sajmu ponešto i nauče i primjene na svojim proizvodima. Tako su nedavno učestvovali na Sajmu gradjevinarstva, tehnike i energetike u Prištini, kao i na Sajmu Dani trešnje 2013 u Mostaru, gdje su uspjeli sklopiti niz poslovnih ugovora.

„Prošlu godinu smo završili uspješno, a plan za do kraja tekuće godine jeste premašiti zacrtani plan vezano za proizvodnju i prodaju naših proizvoda. Namjeravamo se proširiti na inostrano tržište, zadržati postojeće kupce, kako u zemlji tako i u inostranstvu s tendencijom rasta istih. Prošle godine smo imali izvoz u Švicarsku, Švedsku, Holandiju, Hrvatsku, Crnu Goru itd. na što smo jako ponosni, jer smo od naših kupaca dobili pozitivne povratne informacije vezano za naše proizvode, rok isporuke, te da smo ispoštovali sve želje naših kupaca“, kazali su za eKapija.ba iz firme AB Neretva.

Oni ističu da su ponosni na kvalitet njihovih proizvoda, ali i na dobro obučenu i stručnu radnu snagu koja u svakom momentu zna odgovoriti na svaku situaciju. Jedan od njihovih planova je i proširiti proizvodnu liniju.

„U odnosu na konkurenciju nas izdvaja kvalitet, brz rok isporuke robe, ljubazno osoblje i sl. U ovoj našoj poslovnoj politici jedna od prioritetnih stvari je saslušati želje i primjedbe kupca i ostvariti njihovo zadovoljstvo, u čemu smo sačuvali svoj ugled, izgradili karakter, dok kupaca u svakoj godini imamo sve više“, zaključuju iz firme AB Neretva.

Ova firma posjedujue certifikat  ISO 9001, kao i CE oznaku, a njihova stolarija krasi Željezničku stanicu Čapljina, Motel Cesar u Mostaru, zgradu Bulevar u Mostaru, te mnoge druge objekte.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti