Dobojski Dalekovod ne ide u stečaj

22.08.2013. 00:00 / Izvor: SRNA
Dobojski Dalekovod ne ide u stečaj

Fabrika stubova i konstrukcija "Dalekovod" iz Doboja ne ide u stečaj, već u revitalizaciju i nastavak rada, dogovoreno je na sastanku ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željka Kovačevića sa predstavnicima fabrike

Fabrika stubova i konstrukcija "Dalekovod" iz Doboja ne ide u stečaj, već u revitalizaciju i nastavak rada, dogovoreno je na sastanku ministra privredeindustrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željka Kovačevića sa predstavnicima fabrike, Sindikata i Štrajkačkog odbora ovog preduzeća.

"Dogovoreno je da radnicima budu isplaćene plate, sačinjen program restrukturisanja preduzeća i da se vidi kakvi su rezultati tržišta, jer i dalje smatramo da `Dalekovod` ima dovoljno tržišta, s obzirom da se rade Stanari i autoputevi", izjavio je Srni nakon sastanka u Banjaluci predsjednik Sindikata metalaca i rudara Republike Srpske Obrad Belenzada.

Belenzada je rekao da većinski vlasnik i drugi treba da deblokiraju račun preduzeća da bi ono što je dogovoreno moglo biti realizovano.

"Preostaje da se direktor preduzeća sastane sa Štrajkačkim odborom i sve ovo analizira, te potpiše sporazum o prekidu štrajka ili rješavanju problema", kaže Belenzada.

Radnici "Dalekovoda" stupili su u štrajk 8. avgusta, a predsjednik Sindikata "Dalekovoda" Milorad Lazić rekao je ranije da je fabrika u "predstečajnom stanju" i da radnicima nije isplaćeno pet plata, tri regresa, te karte za prevoz.

Fabrika trenutno zapošljava 166 od nekadašnjih 1.100 radnika. Osnovana je 1972. godine, a do 1992. godine poslovala je u sastavu sarajevskog "Energoinvesta".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti