Usluga One day surgery u Poliklinici FM

16.09.2013. 12:22 / Izvor: eKapija.ba

Poliklinika FM osnovana je 2004. godine kao ordinacija za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju. Kako se u sklopu fizikalne terapije javila potreba za dijagnostikom, onda su se počeli proširivati na neurologiju, urologiju, kardiologiju, da bi 2010. godine otvorili operacionu salu.

Poliklinika FM osnovana je 2004. godine kao ordinacija za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju. Kako se u sklopu fizikalne terapije javila potreba za dijagnostikom, onda su se počeli proširivati na neurologiju, urologiju, kardiologiju, da bi 2010. godine otvorili operacionu salu.

„Kada smo otvorili operacionu salu počeli smo da radimo One day surgery, odnosno jednodnevnu hirurgiju. Imamo dvije oblasti, ortopediju i ginekologiju. Iz oblasti ortopedije radimo operacije koljena, meniskusa, ligamenata. U ginekologiji radimo laparo i histoskopiju i sve što možemo uraditi za jedan dan, kao što su operacije mioma, polipa, pregrada, dijagnostiku steriliteta, ašermane“, kazala je u razgovoru za eKapija.ba Fadila Milavica, osnivač Poliklinike FM.

One Day Surgery uz korištenje najsavremenijih tehnoloških dostignuća i saznanja iz oblasti minimalno invazivnih operativnih tehnika nudi sigurniji operativni zahvat uz smanjen postoperativni period oporavka.

Nakon operacije pacijent se smješta u jedan od njihovih apartmana, te tu provodi jednu noć i ide kući. Kod nekih operacija pacijent se isti dan otpušta na kućno liječenje. Princip poklinike je jedan apartman- jedan pacijent, s tim da je dozvoljeno da i pratnja boravi uz pacijenta.

U Poliklinici FM vode pacijenta sve do njegove potpune rehabilitacije, a u tome im pomažu iskusni doktori.

„Imamo odličan kadar. Direktor naše poliklinike je primarijus doktor Željko Mišanović, zatim tu je prof.dr. Vjekoslav Gerc, Dunja Latifić- Jasnić koja jednom mjesečno iz Kliničkog centra iz Ljubljane dolazi kao second opinion, odnosno neko ko daje drugo mišljenje u kardiologiji. Imamo i doktoricu Amru Macić- Džanković, kardiologa i još mnogo dobrih doktora. Također imamo educirane terapeute koji prate pacijenta do rehabilitacije“, navodi Milavica.

Ona nam priča da je njihova poliklinika pratila košarkašku reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu u košarci. Bili su tu da pruže sve vrste medicinskih usluga, od manjih povreda do operacija.

Inače ova klinika se nalazi na dvije lokacije, jedna je u Vilsonovom šetalištu, gdje im je operaciona sala sa apartmanima, a druga je u ulici Grbavička 8, gdje je smještena fizikalna terapija. Plan im je da u budućnosti budu smješteni u većem prostoru, koji će objediniti sve njihove ambulante i gdje će se na jednom mjestu moći dobiti kompletna usluga.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti