Trudbenik: Poravnanje duga prema Gradskoj toplani posredstvom imovine

10.10.2013. 15:42 / Izvor: eKapija.ba
Trudbenik: Poravnanje duga prema Gradskoj toplani posredstvom imovine

"Poravnanje duga dobojske Fabrike kompresora i pneumatskih alata "Trudbenik" od 1,4 miliona KM prema Gradskoj toplani posredstvom imovine prihvatljivo je rješenje za sudsku deblokadu računa", izjavio je direktor Toplane Zdravko Petrović

Na zahtjev sindikata i rukovodstva Fabrike kompresora i pneumatskih alata „Trudbenik“, u utorak, 8. oktobra, održan je sastanak predstavnika ovog kolektiva sa rukovodstvom  Gradske toplane i predstavnicima gradske uprave sa ciljem dogovora oko rješavanja nagomilanih problema i dugova fabrike.

"Poravnanje duga dobojske Fabrike kompresora i pneumatskih alata "Trudbenik" od 1,4 miliona KM prema Gradskoj toplani posredstvom imovine prihvatljivo je rješenje za sudsku deblokadu računa", izjavio je direktor Toplane Zdravko Petrović. Petrović je na  sastanku sa predstavnicima "Trudbenika" u prostorijama gradske uprave rekao da je ponuđena vrijednost zemljišta po cijeni od 250 KM po metru kvadratnom procijenjena za dug koji se od 2002. godine do danas sa kamatama akumulirao u iznosu od oko 1.400.000 KM.

"Blokadom računa `Trudbenika` od 19. septembra nijedna marka nije uplaćena na račun Toplane", rekao je Petrović i dodao da novčanim tokovima ne mogu izvršiti naplatu.

Predsjednik sindikata "Trudbenika" Zoran Filipović rekao je da je rezultat  sastanka formiranje radne grupe, koja će sudu dostaviti prihvatljivo rješenje za deblokadu računa. On je naveo da su blokadom računa ugroženi ugovoreni poslovi, a time i egzistencija za 220 radnika koji od juče ne rade.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić izrazio je zadovoljstvo održanim radnim sastankom, ali i bojazan za funkcionisanje Gradske toplane, čiji je grad većinski vlasnik, ukoliko do rješenja ne dođe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti