Kategorizacijom puteva do razvoja turizma

21.10.2013. 09:41 / Izvor: eKapija.ba
Kategorizacijom puteva do razvoja turizma

Trenutno loša putna komunikacija Kladanj -Muška voda, kako je naglašeno na sastanku, koči razvoj turizma na području općine Kladanj.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona Senaid Hadžić i direktor Kantonalne agencije za privatizaciju Nihad Okanović tokom svoje posjete Kladnju sa općinskim načelnikom Jusufom Čavkunovićem razgovarali su o aktivnostima vezanim za privatizaciju hotela Muška voda i rudnika nemetala „Miljevica" kao i o putnoj infrastrukturi.

Ministar Hadžić je istakao da ministarstvo po zahtjevu Općine Kladanj vodi aktivnosti na promjeni kategorizacije dijela puteva na području ove lokalne zajednice, s posebnim akcentom na put Kladanj - Muška voda, koji bi trebalo obzirom na značaj koji je imao tokom rata proglasiti putem od posebnog značaja za Tuzlanski kanton i prenijeti ga u nadležnost Direkciji cesta TK na održavanje i izgradnju, objavljeno je na web stranici Općine Kladanj. Trenutno loša putna komunikacija Kladanj -Muška voda kako je naglašeno na sastanku koči  razvoj turizma na području općine Kladanj.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti