Predstavljena najnovija verzija Microsoft Dynamics NAV 2013

12.11.2013. 13:54 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljena najnovija verzija Microsoft Dynamics NAV 2013

Danas su u Sarajevu bh. privrednici imali priliku saznati novosti o Microsoft Dynamics NAV 2013, najnovijoj verziji softverskog rješenja za upravljanje kompanijama, ali i o drugim IT rješenjima.

Danas je BBS d.o.o. Sarajevo, u saradnji s uredom Microsoft-a BiH, u Privrednoj komori Kantona Sarajevo organizirao prezentaciju softverskog rješenja Microsoft Dynamics NAV. Učesnici današnjeg skupa su imali priliku čuti sve o pomenutom rješenju, njegovoj najnovijoj verziji (NAV 2013), prevodu i lokalizacijskim izmjenama koje ovaj svjetski priznati ERP prilagođava našem tržištu.

Microsoft Dynamics NAV je poslovna aplikacija čija je osnovna zadaća da brine, optimizira i upravlja svim poslovnim procesima i resursima.

Ta aplikacija automatizira poslovne procese te omogućava učinkovitu razmjenu potrebnih informacija vezanih uz finansije, proizvodnju, lanac opskrbe, prodaju, odnose s korisnicima, ljudske resurse, servis, kako bi poslovanje bilo maksimalno efikasno.

Goran Šabović, direktor firme BBS d.o.o., koji je i otvorio ovaj skup, za ovu priliku izjavio je da BBS nastoji pratiti razvoj i zahtjeve svojih klijenata te im stajati na raspolaganju za sve IT potrebe.

Predstavnica Microsofta BiH Lejla Hadžiabdić rekla je da Microsoft pozdravlja inicijative svojih partnera u BiH da predstavnicima domaćih kompanija predstave novosti o Microsoft poslovnim aplikacijama.

"Drago nam je i da je interes bh. privrede za ovakvu vrstu skupova veliki, što ukazuje na činjenicu da je sve veći broj naših kompanija svjestan potrebe za korištenjem specijaliziranih tehnoloških rješenja koja im mogu osigurati veću konkurentnost na tržištu", naglasila je Hadžiabdić.

Kao nadogradnja ovom poslovnom rješenju, prezentiran je Resco Mobile CRM, sofverski odgovor na zahtjevno tržište terenskih komercijalista i agenata prodaje. Predstavljen je i BI4Dynamics – Business Intelligence rješenje koje pruža nove uvide u informacije.

Današnji skup je okupio veliki broj predstavnika kompanija iz BiH koji su pored pomenutih tema imali priliku upoznati se sa Abby i Lexmark rješenjima koji predstavljaju odgovor na izazove poslovanja u pogledu skeniranja i arhiviranja dokumentacije, automatsko prepoznavanje teksta i integracija sa poslovnim rješenjima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti