Održan regionalni skup logističara Login 06

15.11.2013. 12:56 / Izvor: eKapija.ba
Održan regionalni skup logističara Login 06

Danas je u Hotelu „Jelena“ u Brčkom održan regionalni skup logističara „LOGIN 06“ u organizaciji Udruženja logističara Brčko distrikta i uz podršku aktivne članice Udruženja, kompanije STUDEN & CO Logistika d.o.o.

Danas je u Hotelu „Jelena“ u Brčkom održan regionalni skup logističara „LOGIN 06“ u organizaciji Udruženja logističara Brčko distrikta i uz podršku aktivne članice Udruženja, kompanije STUDEN & CO Logistika d.o.o.

Težište skupa bilo je predstavljanje savremenih logističkih mogućnosti za privredne kompanije i približavanje poslovanja sa regijom i zemljama Europske unije, a među učesnicima su bili eminentni profesori sa fakulteta te stručnjaci iz oblasti logistike i transporta, među kojima su predstavnici vladinih institucija, javnih preduzeća i privatnih kompanija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Rumunije.

Skup je svečano otvorio Šef odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Mustafa Nuković koji je u svom obraćanju učesnicima istakao svoje zadovoljstvo organizacijom skupa koji uspjeva okupiti veliki broj i privrednih kompanija koje u kvalitetnoj logistici i transportu nalaze svoje interese te je među učesnicima prepoznao i kompaniju BIMAL d.d. kao značajnog korisnika usluga transporta i logstike.

STUDEN & CO Logistika d.o.o Brčko, koja se primarno bavi poslovima špedicije, logistike i specijalizovanog prevoza roba iz Agro-industrijskog kompleksa BiH željezničkim, drumskim, riječnim i pomorskim putem uspjela je u Brčkom okupiti veliki broj svojih partnera što je doprinijelo korisnoj razmjeni znanja i iskustava među predavačima i učesnicima iz proizvodnih, logističkih i prevozničkih kompanija iz čitavog regiona, ali i šire. 

„Logistika i troškovi logistike imaju značajno učešće u ukupnom plasmanu proizvoda privrednih kompanija i upravo je razumijevanje ove oblasti i shvatanje problema logistike ključno za pravovremeni i efikasan transport roba bilo kojim putem. Ističući važnost logistike, izuzetno mi je drago što u Brčkom imamo jedan ovakav edukativni stručni skup koji svake godine okupi ogroman broj eminentnih stručnjaka i omogućava da kroz interaktivni pristup temama skupa svi učesnici budu u toku sa najaktuelnijim trendovima u oblasti logistike i transporta“, ističe Jovo Ilić, prokurista u STUDEN & CO Logistici.

Izdvojene teme skupa bila su predavanja profesora iz struke koja su izazvala veliko interesovanje i pažnju učesnika skupa i potakla konstruktivne diskusije. Glavne teme predavanja bile su: Strategija „nove industrijalizacije“ EU i perspektive logistike, Davor Žmegač, prodekan VPŠ „Libertas“ Zagreb; Transportna infrastruktura – Izazovi i mogućnosti za razvoj i udruženja Regiona sa EU, Nikola Kostov, Interagent Skopje; Logistika u službi privrede – svetla i tamna strana integrisane logistike, Marinko Maslarić, Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti