Inspektori zatvorili zelenu tržnicu u Livnu

18.01.2014. 08:45 / Izvor: Fena
Inspektori zatvorili zelenu tržnicu u Livnu

Kako je kazao Kovačević, inspektori Uprave za inspekcijske poslove su sve vrijeme bili fleksibilni kako ne bi došlo do zatvaranja, međutim obećanja od mjerodavnih da će se nedostaci riješiti, nisu ispunjena.

Djelatnici Uprave za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije (HBŽ), u pratnji policije, jučer su zatvorili zelenu tržnicu u Livnu.

Po riječima ravnatelja Uprave za inspekcijske poslove HBŽ-a Dubravka Kovačevića, tržnica u Livnu ne ispunjava određene uvjete za rad već niz godina, iako je zadnjim nadzorom u studenom protekle godine najavljeno da će se zatvoriti ako se ne otklone ti nedostaci.

Kako je kazao Kovačević, inspektori Uprave za inspekcijske poslove su sve vrijeme bili fleksibilni kako ne bi došlo do zatvaranja, međutim obećanja od mjerodavnih da će se nedostaci riješiti, nisu ispunjena.

On je dodao da ovim činom najviše ispaštaju trgovci koji rade i zarađuju novac da bi prehranili svoju obitelj, a sve "zbog nemara onih organa uprave koji nisu omogućili upravo tim ljudima uvjete da normalno obavljaju svoju djelatnost dok su od njih redovito uzimali naknade".

Odgovornost za ovo, kako kaže Kovačević, snosi općina Livno odnosno javno komunalno poduzeće, na čijoj lokaciji se i nalazi zelena tržnica, koja nema uporabnu dozvolu. Dakle, nema dokaza o vlasništvu, a na upit građevinskog inspektora ta dokumentacija nikada nije dostavljena.

"Što se tiče tržišne inspekcije, vidljivo je da se na tržnici nalazi roba koja nije namijenjena za prodaju na tržnici, kao što je alkohol, duhan i svaki drugi proizvod koji se ne smije naći u prodaji", kazao je Kovačević, dodavši još da su se na tržnici unosili svakakvi štandovi za prodaju.

U svezi sanitarne inspekcije, od Kovačevića se doznaje da je nadzorom utvrđen neprikladan i nepostojeći sanitarni čvor, ne provode se mjere sanacije podloga, DTD mjere, ne nosi se prikladna odjeća, voće i povrće se odlaže na neprikladnim mjestima i drugo.

Kovačević je kazao kako je mjerodavnim tijelima unutar livanjske općine ranije ostavljen određeni rok da se nepravilnosti otklone, a u prevladavanju navedenih problema prošle godine uključila se i županijska Vlada s tadašnjim premijerom Nediljkom Rimcem s ciljem nalaženja konkretnog rješenje.

"Ništa se od dogovorenog nije realiziralo pa su inspektori postupili po nalogu za izvršenje te su zelenu tržnicu danas zatvorili i zapečatili", kazao je Kovačević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti