EUMETAL 2: Deset firmi metaloprerađivačkog sektora na sajmu u Hanoveru

08.04.2014. 13:33 / Izvor: eKapija.ba
EUMETAL 2: Deset firmi metaloprerađivačkog sektora na sajmu u Hanoveru

Projektom je obezbjeđeno da se na zajedničkom štandu predstavi deset firmi iz metaloprerađivačkog sektora i to iz Srbije

Zahvaljujući projektu prekogranične saradnje "Povećanje konkurentnosti MSP i unapređenje prekogranične saradnje u metalskoj industriji - EUMETAL 2" koji finansira Evropska unija, firme iz Bosne i Hercegovine i Srbije se i ove godine predstavljaju na prestižnom Sajmu industrije u Hanoveru - Hannover Messe. Projektom je obezbjeđeno da se na zajedničkom štandu predstavi deset firmi iz metaloprerađivačkog sektora i to iz Srbije INMOLD, PAN KOMERC, PERFOM, TERMORAD i CORUN i iz Bosne i Hercegovine DŽENEMI, E&S Metall, SARAJ-KOMERC, STROJAL i METALOS.

Hannover Messe, najznačajniji svjetski događaj u oblasti industrijskih tehnologija, održava  se od 7. do 11. aprila 2014. i pod svojim krovom ugostiće više od 6.500 izlagača iz preko 60 zemalja. Zvanična tema sajma Hannover Messe 2014 je "Integrisana industrija - naredni koraci" koja oslikava kontinuirani fokus Sajma na integraciji kao izazovu od izuzetnog značaja za budućnost industrije, a u isto vrijeme određuje naredne korake na putu ka inteligentnim, samoorganizujućim fabrikama sutrašnjice. 2013. godine, tokom pet dana, Sajam je posetilo više od 200.000 stručnih posjetilaca iz 93 zemlje i ostvareno je oko 5 miliona poslovnih kontakata.

Inače, Projekat Povećanje konkurentnosti MSP i unapređenje prekogranične saradnje  u metalskoj industriji – EUMETAL 2   se realizuje u okviru EU Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina. Projekat ima za cilj da pomogne razvoj malih i srednjih preduzeća iz metaloprerađivačkog sektora u pograničnom području Srbije i Bosne i Hercegovine. Ukupna vrijednost projekta je 365.432 eura. Nosioci projekta su Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA d.o.o. i Regionalna razvojna agencija Zlatibor d.o.o. Užice. Partneri na projektu su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo (BiH) i Nacionalna agencija za regionalni razvoj (RS).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti