15 godina Agencije DSC: Uskoro saradnja sa značajnim strateškim partnerom

09.06.2014. 15:21 / Izvor: eKapija.ba

U razgovoru za portal eKapija.ba Branko Vasilj, vlasnik i direktor Agencije DSC koja ove godine obilježava 15 godina uspješnog rada, priča da su kao i svaka agencija na ovim prostorima imali svoje uspone i padove.

DSC d.o.o. Agencija za zaštitu ljudi i imovine je od svog osnivanja ciljala da svoje usluge pruža savjesno i odgovorno, sa akcentom na zadovoljstvo komitenata. U domenu tehničke zaštite jedina su agencija koja pruža kompletnu uslugu – od projektovanja, do ugradnje, zaštite i servisiranja.

Osnovana 1999. godine kao Centar za elektronsku zaštitu i nadzor objekata, s radom je započela u podrumu vlasnikove kuće. Od samih početaka koncentrisala se na što bolje pružanje usluga tehničke zaštite. S vremenom, zahtjevi posla su prerasli mogućnost tadašnjih prostorija i prije dvije godine DSC je kupio i preselio se u novi objekat iza pomoćnog stadiona "Željo".

U razgovoru za portal eKapija.ba Branko Vasilj, vlasnik i direktor Agencije DSC koja ove godine obilježava 15 godina uspješnog rada,  priča da su kao i svaka agencija na ovim prostorima imali svoje uspone i padove.

"Firma smo koja je prije 15 godina započela sa radom sa samo par uposlenih. Postepenim širenjem i upošljavanjem novih ljudi, došli smo na nivo da je većina naših uposlenih provjerena kroz dugogodišnje iskustvo kod nas, a koje im je pomoglo da dostignu visoku stručnost. Glavna stvar je da smo unatoč mnogim preprekama nastavili da se širimo, upošljavamo nove radnike i zadržimo stare koji i dalje čine temelj ove kompanije", ističe on.

Trenutno najveći rast i uspjeh bilježe u segmentu zaštite od požara, koji je, smatra Vasilj, dosta zanemaren kako od pravnih organa tako do pravnih lica. Također, kontinuirano priključuju nove objekte na dojavni centar koji je srce njihove firme.

Inače, DSC je prisutan u svim regijama BiH i ima isti pristup i uslugu za svakog komitenta, gdje god bili locirani.

Među značajnijim klijentima ističu dugogodišnju saradnju sa kompanijama Azel France, Planika Flex, Hoše Komerc, Sarajevo osiguranje, Mikrokreditna organizacija Sunrise i Svjetlost Komerc.

"U skorije vrijeme, možemo se pohvaliti da su novi korisnici naših usluga i Union Banka dd, Sparkasse Bank i UniCredit Bank", dodaje Vasilj.

Komentarišući poslovanje u protekloj godini, Vasilj smatra da im je 2013. godina bila veoma uspješna, unatoč generalno otežanom stanju na tržištu i slabijoj naplati, jer su uspjeli da nastave s dodatnim ulaganjem u razvoj firme, a obaveze prema uposlenima kao i dobavljačima, nisu ni u jednom momentu kasnile.

Govoreći o planovima Agencije, njen vlasnik nam kaže da trenutno rade na povećanju generalne svijesti o postojanju firme i kvalitetu koji kontiniurano pruža.

"Dugogodišnja praksa nam je bio takozvani marketing 'od usta do usta' i svjesni smo da smo taj nivo nadrasli. Kao rezultat razvoja planiramo investirati u širenje našeg poslovnog objekta, radi manjka prostora i potrebnih elemenata koji bi doprinijeli da uposlenici budu zadovoljniji, a samim tim i više produktivni", kaže on.

Takođe, uskoro planiraju objaviti saradnju sa značajnim strateškim partnerom koji će im pomoći da se bolje nose s većom konkurencijom sa fokusom na inovacije u ovom segmentu.

Jedan od noviteta je mogućnost iznajmljivanja svih alarmnih sistema po fiksnoj cijeni bez  dodatnih troškova, što će omogućiti svakom potencijalnom klijentu da adekvatno bude  zaštićen od provala, požara, poplava, curenja plina po pristupačnim cijenama.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti