Održana Regionalna konferencija projekta Adria Footouring

27.06.2014. 15:42 / Izvor: eKapija.ba

Učesnici na Regionalnoj konferenciji su stekli znanje o mogućnostima finansiranja inovativnih projekata u sektorima hrane i turizma, kao i primjerima najboljih praksi u sektorima hrane i turizma.

LIR Evolucija i PREDA  Agencija za Ekonomski Razvoj Grada Prijedora zajednički su organizovali  2. Međunarodni Sastanak partnera i Regionalnu konferenciju projekta ADRIA FOOTOURING u hotelu Monument, Nacionalni park Kozara, BiH, u periodu 11-13. juna 2014.

Na Sastanku su učestvovali ADRIA FOOTOURING projektni partneri iz Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije, Crne Gore i Albanije. Prva dva dana Sastanka su bila posvećena diskusiji o napretku projekta, provođenju aktivnosti, postignutim rezultatima, finansijskoj implementaciji projekta i pitanjima koja se tiču  projektne implementacije a naročito strukture ADRIA FOOTOURING virtuelnog inkubatora.

Regionalna Konferencija je održana trećeg dana, 13. juna 2014. Na Regionalnoj konferenciji su učestvovali partneri na projektu i značajni lokalni akteri (stejkholderi) iz sektora hrane i turizma, kao što su predstavnici Univerziteta u Banjaluci, predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i saradnju, predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predstavnici Zajedničkog Tehničkog Sekretarijata (JTS) BiH, predstavnici Oxfam Italije, predstavnici LINK Mostara, UPIP Žepča, NBR Modriče, Turistička organizacija Grada Prijedor, Turistička organizacija grada Banjaluka i PLOD Centar Bihać.

Učesnici na Regionalnoj konferenciji su stekli znanje o mogućnostima finansiranja inovativnih projekata u sektorima hrane i turizma, kao i primjerima najboljih praksi u sektorima hrane i turizma.

Neki od zaključaka koji su doneseni na regionalnoj konferenciji su da sektori hrane i turizma u BiH imaju potencijal, za dobre ideje postoje različite mogućnosti finansiranja, te da postoje najbolje prakse u ovim sektorima.

Također, zaključeno je da Adria Footouring može pružiti različite mogućnosti zainteresovanim stranama iz ovih sektora, posebno kroz implementaciju virtualnog inkubatora i da je u Bosni i Hercegovini potražnja za tradicionalnom hranom veća od ponude.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti