Turski ambasador obećao Bijeljini pomoć u saniranju šteta od poplava

17.08.2014. 17:18 / Izvor: Fena
Turski ambasador obećao Bijeljini pomoć u saniranju šteta od poplava

Mićić je istaknuo da je Erginay obećao pomoć u realizaciji projekta čišćenja korita rijeke Janje, te zaštiti naselja Janja, koje je posljednjih godina poplavljeno nekoliko puta.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, predstavnici gradske Privredne komore i turski ambasador u BiH Cihad Erginay razgovarali su o mogućoj pomoći Turske u saniranju šteta od poplava na području Bijeljine.

Razgovarano je i o ostalim, dugoročnijim oblicima sardanje Turske sa Bijeljinom, Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom.

Erginay je novinarima rekao da je sa Mićićem razgovarao o realizaciji različitih projekata, posebno imajući u vidu kapacitete kojima Bijeljina raspolaže.

- Razgovarali smo i o šteti od poplava, a razmotrene su mogućnosti da Turska pomogne u njenom saniranju - naveo je turski ambasador, koji je podsjetio da je njegova zemlja tokom majskih poplava bila među prvima koje su reagovale i pružila pomoć,moguću u tim okolnostima.

Mićić je istaknuo da je Erginay obećao  pomoć u realizaciji projekta čišćenja korita rijeke Janje, te zaštiti naselja Janja, koje je posljednjih godina poplavljeno nekoliko puta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti