Nakon uvođenja direktnog leta: Reiseburo vas vodi u Dubai

12.09.2014. 10:05 / Izvor: eKapija.ba
Nakon uvođenja direktnog leta: Reiseburo vas vodi u Dubai
OTVORI GALERIJU

Iza turističke agencije Reiseburo d.o.o. Sarajevo je jedna veoma uspješna sezona. A ako bi sudili prema njihovim podacima koliko bh. građani putuju, i na koje sve eksluzivne lokacije, reklo bi se da kod nas nema krize. Makar za neke.

Iza turističke agencije Reiseburo d.o.o. Sarajevo je jedna veoma uspješna sezona. A ako bi sudili prema njihovim podacima koliko bh. građani putuju, i na koje sve eksluzivne lokacije, reklo bi se da kod nas nema krize. Makar za neke.

"Mi, u agenciji Reiseburo smo zadovoljni proteklom sezonom. Naravno s obzirom na okolnosti koje su nas zadesile i elementarne i ove naše političke nepogode, koje ne prestaju, mi smo, sve u svemu, zadovoljni", kaže u razgovoru za eKapija.ba Elma Jamak Radić, direktorica Agencije.

Najviše se u ljetnjoj sezoni putovalo na Jadransku obalu, zatim u Tursku, Antaliju i Bodrum, i to je nešto što je bilo najinteresantnije ljudima ovog ljeta. Naravno, ne i najpristupačnije.

Kako je već nastupio septembar i bliži se jesen, u ovoj agenciji pripremaju angažmane za poslovna putovanja, kongrese, poslovna druženja. Pored toga u Reiseburo-u vrijedno se pripremaju za zimsku sezonu, budući da neki njihovi klijenti već rezervišu svoje aranžmane.

Sa ovom agencijom na skijanje možete ići u Austriju, Francusku, Italiju, Njemačku...

"Mi uglavnom radimo individualne aranžmane preko našeg touroperatera, koji nudi odlične cijene, to su cijene smještaja, a ne radimo prijevoz", ističe Jamak Radić.

No ono na čemu posebno rade ovih dana i što uveliko pripremaju su aranžmani za Dubai, budući da u BiH stiže avio kompanija Fly Dubai.

"Tako da se uvode direktni letovi iz Sarajeva, dva puta sedmično, što će našim klijentima omogućiti da lijepo, za neki pristojan iznos posjete Dubai, u privatnom ili poslovnom aranžmanu. To također omogućuje i dalje konekcije iz Dubai-a na dalje destinacije, jer ove kompanije imaju jako dobre cijene za sve svjetske destinacije", navodi naša sagovornica i dodaje da oni već imaju pripremljene aranžmane za Dubai i grupne i individualne. Prvi let je 8. decembra iz Sarajeva, a inače letit će se ponedjeljkom i četvrtkom.

"Dubai je oduvijek našim ljudima bio interesantan, mi smo recimo imali jako puno bračnih putovanja u Dubai, to je nešto što nije predaleko, gdje je uvijek toplo i gdje možete otići i u nekoj pristupačnoj i u nekoj extra luksuznoj varijanti. Tako da aranžmana za Dubai ima za svačiji džep. Osim toga, ovi Fly Dubai letovi omogućuju nam dosta dobre letove i sa drugim egzotičnim destinacijama, Maldivi, Sejšeli, Šri Lanka. Tako da se nama iz Sarajeva otvara cijeli jedan svijet za putovanja, do kojeg je do sada bilo teško stići ili je bilo preskupo", kazala je direktorica turističke agencije Reiseburo.

A. Šulović

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti