Hifa-Oil za 20 godina u Top 10 poslodavaca u 2021.

26.01.2022. 16:30 / Izvor: Akta.ba
Poslodavci

Kompanija Hifa - Oil se prema mišljenju bosanskohercegovačke javnosti plasirala u TOP 10 poslodavaca u Bosni i Hercegovini u 2021.godini.

Kompanija Hifa - Oil se prema mišljenju bosanskohercegovačke javnosti sprovedene kroz projekt "Najpoželjniji poslodavac 2021" koji provodi kompanija Kolektiv – MojPosao.ba plasirala u TOP 10 poslodavaca u Bosni i Hercegovini u 2021.godini.

Hifa – Oil je jedna od kompanija koja je prema mišljenju bosanskohercegovačke javnosti kroz zadovoljstvo klijenata, zadovoljstvo uposlenika, korektne poslovne odnose kao i kroz ukazano povjerenje partnera zaslužila da bude u samom vrhu najpoželjnijih poslodavaca u BiH u 2021.godini.

"Jedna od rijetkih objektivnih prilika u kojima javnost i uposlenici paralelno daju svoj sud o tome koliko kompanija zavređuje da bude tretirana kao najposlodavac jeste upravo ono što organizira Kolektiv-MojPosao.ba. Neovisno i nepristrasno se pristupa  ocjeni kompanija koje svojim poslovanjem, organizacijom, planiranjem i razvojem sistema upošljavanja i zadržavanja kadrova pružaju široke  mogućnosti. Sam dokaz da smo u posljednje dvije godine i tokom pandemije i turbulentnog vremena zadržali postojeći i uposlili novi broj uposlenika te da prosjek godina govori da mladi imaju svoju perspektivu u kompaniji HIFA OIL, našim ostalim kompanijama  i u Bosni i Hercegovini daje nam motiv više i obavezu da što smo izabrani među Top 10 poslodavaca nastavimo trendom kojim smo zacrtali, a to je da samo uz tim i sa timom  mladih, perpektivnih i ozbiljnih ljudi možemo postići zacrtane ciljeve." , ističe izvršni direktor kompanije Hifa – Oil dr. Venan Hadžiselimović.

Snaga ove kompanije se odražava u njenom kadrovskom potencijalu i izgrađenom poslovno-profesionalnom odnosu uposlenika Hifa – Oil. Tokom 20 godina iskustva i kontinuiranog rasta izgrađeno je partnerstvo i povjerenje za 2500 partnera u naftnoj i drugim branšama, prisustvo na 10 evropskih tržišta i učešće u distribuciji i uspostavi saradnje sa partnerima na najvećim infrastrukturnim projektima u regionu, preko 35 miliona litara skladišnih kapaciteta za avio goriva, mazute, kao i standardna goriva čime se daje doprinos energetskoj stabilnosti unutar države, snabdjevanje NATO Snaga BiH i EUFOR-a kao strateških partnera, ukazano povjerenje svjetskih avio kompanija, a ujedno i naših partnera Lufthansa, Turkish Airlines, Fly Dubai, Wizz Air, preko 800 uposlenih unutar Grupacije Hifa – Oil, kroz investicijske cikluse uloženo je preko 100 miliona KM, formiranje Hifa Oil Holding u čijem su sastavu: Hifa - Oil, Euro - Metali, Euro - Roal, Euro - Stil, Hifa - Oil CG, Bitrol Slovenija, Lb Profile GMBH, Lb Profile BiH, Bowido NL, Bowido Doboj Jug, Hit Design, Euro Fly, Solution Hub, Euro - Roal HR, Euro - Metali i Euro - Roal CG, razvijanje maloprodaje u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, uvođenje brenda premium goriva Isomax razvijenog u saradnji sa četvrtim najvećim proizvođačem nafte u svijetu, francuskim Total-om, organizovanje Hifa - Oil Leadership School kao dugoročnog projekta u saradnji sa visokoobrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini i kontinuiran proces zapošljavanja visokoobrazovnog i mladog kadra.

Hifa - Oil sa kćerkama kompanijama samo u Bosni i Hercegovini je uplatila 93,6 miliona KM obaveza državi po raznim osnovama. Kompanija također doprinosi turizmu i privredi BiH kroz kontinuirane isporuke avio goriva, te sigurne i višestruke izvore snabdjevanja. Također,
Hifa - Oil ima značajnu ulogu u društveno-odgovornim projektima i mnogim humanim pričama.

Ove i svake naredne godine Hifa – Oil će se truditi da svoje poslovanje uskladi sa najvećim svjetskim standardima, da ulaganjem u razvoj mladih obrazovanih kadrova, podrškom mnogim humanitarnim i društveno-odgovornim projektima opravda svoju poziciju na tržištu kao jednog od 10 najpoželjnijih poslodavaca u državi.
Svojim primjerom Hifa – Oil želi podstaći i druge kompanije da uprskos poteškoćama u poslovanju grade sliku svoje kompanije u najboljem svjetlu, a sve u cilju obezbjeđenja kvalitetnih poslovnih pozicija za mlade ljude koji su budućnost ove države i koje ne smijemo i ne trebamo olako prepustiti stranom tržištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti