Prvi Startup Weekend u Mostaru – Svijet u malom u INTERA Tehnološkom Parku

18.10.2014. 19:32 / Izvor: eKapija.ba
Prvi Startup Weekend u Mostaru – Svijet u malom u INTERA Tehnološkom Parku
OTVORI GALERIJU

Prvi Startup Weekend u Mostaru, koji se održava u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka, jučer je službeno otvoren. Riječ je o do događaju koji okuplja mlade koji su puni poduzetničkog duha i inovativnih poslovnih ideja.

Prvi Startup Weekend u Mostaru, koji se održava u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka, jučer je službeno otvoren. Riječ je o dodogađaju koji okuplja mlade koji su puni poduzetničkog duha i inovativnih poslovnih ideja.

Sve prisutne je pozdravila Ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH, Nj.E. Anne Vibeke Lilloe koja je uvelike podržala inicijativu Startup Weekenda i animiranje mladih, te naglasila važnost njihovog samozapošljavanja za razvoj gospodarstva Bosne i Hercegovine.

Ovaj Startup Weekend, koji je fokusiran na IT tehnologije, traje od petka 17.10. do nedjelje 19.10. Tijekom tri dana, točnije 54 sata, sudionici će se kroz timski rad i razgovore s mentorima, afirmiranim lokalnim i inozemnim poduzetnicima, posvetiti što detaljnijoj razradi svoje poslovne ideje. Posljednjeg dana sudionici će svoje ideje prezentirati pred članovima ocjenjivačkog žirija, koji se sastoji od renomiranih lokalnih i inozemnih poduzetnika.

Među devet timova koji se natječu sudjeluju i natjecatelji iz Ukrajine, Rusije, Španjolske, SAD-a i Italije, te zbog toga bi se moglo reći da se u INTERA TP-u okupio svijet u malom.

Startup Weekend, koji je do sada organiziran u preko 30 zemalja i više od 750 gradova svijeta, se po prvi put organizira u Mostaru uz podršku Norveškog Ministarstva vanjskih poslova, te lokalnih sponzora Nsoft, UniCredit banke i MojTaxi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti