"Imlekov" sir ubrzo na tezgama Rusije

20.10.2014. 09:39 / Izvor: RTRS
'Imlekov' sir ubrzo na tezgama Rusije

"Imlek" će na rusko tržište izvoziti oko 300 tona bijelog sira mjesečno, što je duplo veća količina od one koje se plasira na tržište Srbije u istom periodu, a pun kapacitet izvoza biće ostvaren nakon dva do tri mjeseca.

Kompanija "Imlek" dobila je izvoznu dozvolu i uskoro će početi izvoz sira u Rusiju, saopšteno je iz te kompanije.

U saopštenju se navodi da će "Imlek" na rusko tržište izvoziti oko 300 tona bijelog sira mjesečno, što je duplo veća količina od one koje se plasira na tržište Srbije u istom periodu, a pun kapacitet izvoza biće ostvaren nakon dva do tri mjeseca, kada se i tamošnji potrošači naviknu na taj proizvod.

Iz "Imleka" ističu da se izvoz u Rusiju neće negativno odraziti na količine koje kompanija plasira na domaće tržište, jer je namjera da se kroz izvoz i pozicioniranje na ruskom tržištu trajno podignu količine sirovog mlijeka koje se proizvedu u Srbiji.

Menadžment ove kompanije upozorava da bi pozitivne tendencije u izvozu mogle da budu ugrožene eventualnom odlukom Vlade Srbije o smanjenju premije za mlijeko.

"Takva odluka učinila bi nemogućim izvoz u Rusiju, ali bi ugrozila i domaće tržište. Upravo iz tog razloga, 'Imlek' očekuje da premije za mlijeko ostanu na istom nivou kao sada", zaključuje se u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti