Otvorene prijave za Microsoft Imagine Cup 2015 takmičenje

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Otvorene prijave za Microsoft Imagine Cup 2015 takmičenje

Uz početak nove akademske godine, počelo je i najveće globalno takmičenje studenata u razvoju tehnoloških rješenja, Microsoft Imagine Cup 2015.

28.10.2014. 08:19 / Izvor: eKapija.ba

Uz početak nove akademske godine, počelo je i najveće globalno takmičenje studenata u razvoju tehnoloških rješenja, Microsoft Imagine Cup 2015. Format takmičenja se nije značajno promijenio u odnosu na Imagine Cup 2014, što znači da će se studenti i ovaj put predstaviti sa svojim rješenjima u tri glavne kategorije: inovacije, društvena odgovornost i igre.

U takmičenju mogu učestvovati učenici i studenti sa navršenih 16 godina i stariji, kroz formiranje tima do 4 člana. Timovi mogu biti formirani od članova koji dolaze iz različitih škola ili fakulteta, a timu podršku može pružati i mentor. Studenti svoj put na Imagine Cup takmičenju počinju kroz lokalno finale, nastavljaju u svjetskom polufinalu odakle se biraju najbolji timovi za veliko finale, gdje je za svaki od pobjedničkih timova iz tri glavne kategorije obezbijeđena nagrada u iznosu od 50.000 američkih dolara.

Svaki prijavljeni projekat treba da sadrži prezentacijski video u trajanju do 10 minuta gdje se pojavljuje cijeli tim te vrši prezentaciju projekta (bez micanja kamera, kao da se prezentira pred sudijama, rezova ili dodatnih kadrova), detaljan opis projekta (do 10 stranica) ili PowerPoint prezentacija (do 20 slajdova) sa informacijama o projektu, timu, ciljanim korisnicima i tržišnoj strategiji, kao i softver koji se razvije kao dio projekta te upute za korištenje softvera. Svi materijali trebaju biti pripremljeni na engleskom jeziku.

Podsjećamo, studenti iz Bosne i Hercegovine su učestvovali na završnici Microsoft Imagine Cup takmičenja u posljednje četiri godine, a Imagine Cup 2014 takmičenje i veliko finale u Seattleu pamtimo i po osvajanju Nagrade publike, koju su osvojili studenti okupljeni oko tima Chemicalium sa Fakulteta informacijskih tehnologija iz Mostara, čiji članovi su po okončanju takmičenja pokrenuli vlastite kompanije uz podršku Microsoft BizSpark programa.

Rok prijave sa završenim projektima u kategorijama društvena odgovornost, inovacije i igre je 27. mart 2015. godine, dok će pobjednici na nivou Bosne i Hercegovine biti proglašeni sredinom aprila, uz plasman u polufinale Imagine Cup 2015 takmičenja.

Veliko finale Imagine Cup 2015 takmičenja će biti održano sredinom naredne godine u gradu Seattle, sjedištu Microsofta, SAD. Više informacija o načinu prijave i samom takmičenju možete pronaći na zvaničnoj Imagine Cup 2015 web stranici.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti