Bosnet Group i Federalna uprava civilne zaštite postižu uspjehe

05.01.2015. 11:43 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija Bosnet je jedina u regionu koja proizvodi visokokvalitetnu hranu za kućne ljubimce. Jedan od prvih i redovnih kupaca njihove Quicker hrane za pse je i Federalna uprava Civilne zaštite.

Kompanija Bosnet je jedina u regionu koja proizvodi visokokvalitetnu hranu za kućne ljubimce. Već godinu dana proizvodi Qucker - vrhunska hrana za pse, Quick-paw - paleta najboljih proizvoda za ishranu i higijenu mački i Bosfish - hrana za konzumnu slatkovodnu i morsku ribu koja s ponosom nosi prvi Halal certifikat u svijetu, što je potvrda iznimnog kvaliteta. Proizvodi Bosnet Group-a su prisutni na tržištu Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope.

Jedan od prvih i redovnih kupaca njihove Quicker hrane za pse je i Federalna uprava civilne zaštite.

"Direktor ove Federalne institucije, Fahrudin Solak, obavijestio nas je o svjetskom uspjehu koji su postigli pripadnici tima pasa otkrivača eksplozivnih ubojnih sredstava Federalne uprave Civilne zaštite. Alden Ćesko, koji je vodič i njegov pas, Aska, dobili su izuzetnu i prestižnu nagradu "Tim pasa otkrivača za 2014.godinu“, za prvo mjesto koje su osvojili u oštroj konkurenciji takmičara iz cijelog svijeta. Ovo svjetsko priznanje dodjeljuje Marshall Legacy Institute iz Baltimora, Sjedinjene Američke Države. Takmičenje se održava svake godine i na njemu učestvuju ekipe iz država širom svijeta, posebno onih koje su pogođene zaostalim minskim i eksplozivnim sredstvima", saopćeno je iz Bosnet Group.

Međunarodni žiri u Baltimoru odlučio se da vodič Ćesko i pas Aska ponesu laskavu titulu "zbog izvanredne povezanosti čovjeka i psa, uzorne radne etike i profesionalizma i sjajnih rezultata rada koje su ostvarili od 2009. godine spašavajući i poboljšavajući živote širom Bosne i Hercegovine.“

"Kao i Civilnoj zaštiti, i nama u Bosnetu je veoma drago da je BiH dobila ovu nagradu. Ona predstavlja priznanje i nama jer Aska od početka godine konzumira najkvalitetniju hranu napravljenu specijalno za ovu vrstu pasa", navode iz Bosneta, dodajući da su njihovi stručnjaci, koristeći vrhunsku švicarsku tehnologiju i najnovija dostignuća američkih i evropskih kinoloških stručnjaka, stvorili poseban proizvod Quicker Premium Adult High Energy.

"Ova hrana je posebno napravljen za visokoaktivne radne pse koji su trenirani za najzahtijevnije poslove. Aska je jedna od tih pasa. Neprocjenjiva je vrijednost za Federalnu upravu Civilne zaštite i Bosnu i Hercegovinu, jer nepogriješivo otkriva zaostala eksplozivna sredstva i spašava brojne živote. Rad Aske i njenog vodiča Ćeske omogućio je da su desetine i desetine kvadratnih kilometara Bosne i Hercegovine očišćeni od mina", naglašeno je iz ove kompanije.

Inače, konzumirajući vrhunski kvalitetnu Quicker Premium Adult High Energy hranu, Aska je dobijala i još uvijek dobija svu potrebnu energiju tokom cijele godine. To joj je omogućilo da zajedno sa svojim vodičem Aldenom Ćeskom, ostvari svjetski uspjeh. Direktor Federalne uprave Civilne zaštite, Fahrudin Solak, i vodič, Aldin Ćesko, potvrdili su da Aska i svi ostali psi ove Federalne institucije dobijaju najbolju visoko kvalitetnu hranu kroz Quicker Premium proizvode te da tako mora ostati i nadalje.

Kompanija Bosnet već je 2013. godine potpisala sporazum o snabdijevanju hranom, marke Quicker, za pse Federalne uprave Civilne zaštite. Osim njih naši klijenti su i Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona, Federalna uprava civilne zaštite za potrebe Sektora za organizaciju deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava, i mnogi drugi.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti