Odlični rezultati bh. proizvođača namještaja na sajmu u Kelnu

22.01.2015. 17:00 / Izvor: eKapija.ba

Nakon prva tri dana Međunarodnog sajma namještaja IMM, koji se održava u Kelnu, proizvođači iz Bosne i Hercegovine ostvarili su sjajne rezultate.

Nakon prva tri dana Međunarodnog sajma namještaja IMM, koji se održava u Kelnu, proizvođači iz Bosne i Hercegovine ostvarili su sjajne rezultate. U organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, na sajmu se predstavlja osam firmi iz naše zemlje: Babilon d.o.o. – Tuzla, Bosnian Beech Board d.o.o. – Visoko, Minalli d.o.o. – Živinice/ Sarajevo, Malagić & Divani d.o.o. – Brčko, MS & Wood d.d. – Fojnica/ Sarajevo, Petroprojekt d.o.o. – Bratunac, Praktik d.o.o. – Vogošća i Woodteam d.o.o. – Ilijaš.

Prva tri dana na sajmu protekla su vrlo dinamično za izlagače na štandu BiH. Prema preliminarnim informacijama koje smo dobili od naših firmi, ostvareno je preko 200 kontakata, što je broj koji je ostvaren na nastupu prethodne godine, a najveći interes vlada za namještaj od punog drveta koji je originalno dizajniran.

Najviše partnera naših izlagača dolazi iz zapadne Evrope, Njemačke, Italije, Švicarske, ali tu je i određen broj partnera sa ostalih kontinenata.

Bh. štand nalazi se na odličnoj lokaciji na samom ulazu u sajam. Pored toga kvalitetni proizvodi i originalan dizajn privlače veliko interesovanje potencijalnih klijenata.

"Ovo je naše prvo učešće na sajmu i mogu reći da smo više nego zadovoljni. Ostvarili smo brojne kontakte. Vanjskotrgovinska komora BiH odlično je organizovala naš nastup", kazao je Asmir Šabanović, sales manager kompanije MS&WOOD.

Slične impresije nakon prva tri dana ima i Vedad Vražo, direktor firme Bosnian Beech Board.

"Sve je odlično organizovano, tako da ću sa sajma ponijeti samo dobre utiske. Nisam se nadao da ćemo ostvariti ovako veliki broj kontakata. Nadam se da će uslijediti potpisivanje ugovora i realizacija posla", kazao je Vražo.

Uwe Deitersen, project manager Međunarodnog IMM sajma namještaja u Kelnu, zadovoljan je ovogodišnjom posjetom. Prema njegovim riječima očekuje se da će do kraja sedmice sajam posjetiti 150.000 ljudi. Istakao je i da je ovo velika prilika za izlagače iz manjih zemalja.

"Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom sa izlagačima iz BiH, te se nadamo da će se ona nastaviti i u budućnosti. Sjajam u Kelnu je velika prilika za kompanije iz manjih zemalja i iz Istočne Evrope da prošire svoje tržište", kaže Deitersen.

Štand Bosne i Hercegovine danas je posjetio i Dragan Bagarić, konzul BiH u Frankfurtu.

Sajam traje do 25. januara.

U video materijalu pogledajte kakva atmosfera vlada na štandu bh. proizvođača, te poslušajte izjave nekih izlagača kao i predstavnika VTKBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti