Uvođenje poslovne aplikacije Microsoft Dynamics NAV odličan strateški potez

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uvođenje poslovne aplikacije Microsoft Dynamics NAV odličan strateški potez

Microsoft Dynamics NAV uspješno je pratio naš razvojni plan i pomogao nam da na pravi način razvijemo naše brendove Zlatna džezva, Master, Kent, Zlatni puder, Bosanski lokum i druge te zauzmemo željeni udio na tržištu i unaprijedimo našu konkurentnost, kazao je Sejdinović.

11.03.2015. 10:46 / Izvor: eKapija.ba

AS GROUP, jedna od vodećih bosanskohercegovačkih kompanija, prije tri godine odlučila se na zamjenu svog internog poslovnog rješenja i napravila je strateški korak ka uvođenju Microsoft Dynamics NAV – Microsoft poslovne aplikacije, koja spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda, navodi se u saopćenju AS Grupacije. 

Samo ime govori da je osnovna zadaća aplikacije da brine, optimizira i upravlja svim poslovnim procesima i resursima koji se u određenom poslovnom subjektu mogu susresti.

Ugovor s domaćom IT kompanijom BBS d.o.o. iz Sarajeva o projektu implementacije Microsoft Dynamics NAV, brand-name rješenja za upravljanje preduzećem, sklopljen je u momentu kada je AS GROUP zapošljavala 900 uposlenih, a implementacija ovog softverskog rješenja za upravljanje preduzećima morala je pratiti desetogodišnji plan razvoja ove kompanije.

Tri godine nakon uvođenja, menadžer za finansije i računovodstvo AS GROUP Semir Sejdinović, u prvoj poslovnoj studiji iz BiH objavljenoj na globalnom Microsoft web site-u, kazao je kako je uvođenje poslovne aplikacije, koja spada u kategoriju rješenja za upravljanje preduzećima ERP, ocijenjena unutar kompanije kao odličan strateški potez sa dugoročnim rezultatima za poslovanje cijele Grupacije.

"Možemo sa sigurnošću reći da je odabir Microsoft-a i BBS d.o.o. kao partnera za implementaciju bila više nego ispravna poslovna odluka. Microsoft Dynamics NAV uspješno je pratio naš razvojni plan i pomogao nam da na pravi način razvijemo naše brendove Zlatna džezva, Master, Kent, Zlatni puder, Bosanski lokum i druge te zauzmemo željeni udio na tržištu i unaprijedimo našu konkurentnost", kazao je Sejdinović i dodao da su uz pomoć Microsoft Dynamics NAV uspješno odgovorili na sve promjene i zahtjeve tržišta na veoma brz i fleksibilan način. 

AS GROUP posluje u okviru tri divizije: trgovačka, prehrambena i tekstilna, u okviru kojih posluju prehrambeno – trgovačka kompanija AS d.o.o. Jelah, zatim prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo, Vispak d.d. iz Visokog, Oaza d.o.o. Tešanj, Sprind d.d. Sarajevo, Mlin i pekara Ljubače - Tuzla, kao i tekstilne industrije Napredak d.d. Tešanj i Fortitudo d.o.o. Travnik, te kompanija za upravljanje nekretninama Vemal d.d. Tešanj. Grupacija zapošljava oko 2.800 radnika, sa tendencijom rasta u sve tri divizije.

Za kompaniju koja raste putem akvizicija ali bilježi i organski rast, Microsoft Dynamics NAV pruža neophodnu fleksibilnost i karakteristike koje su neophodne za integraciju novih kompanija u grupaciju.

Direktor Microsoft BIH Omar Krivošija izjavio je: "Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo tri godine nakon implementacije Microsoft Dynamics Nav u AS grupi  pratili njihov rast i razvoj, te vjerujem da je implementacija ovakvog poslovnog rješenja dala svoj doprinos razvoju AS grupe. Partnerstvo između AS grupe i BBS je još samo jedan dokaz kvaliteta bosanskohercegovačkih IT stručnjaka koji korištenjem savremenih rješenja pomažu svojim korisnicima da unaprijede poslovne procese i budu uspješniji u današnjem, izuzetno dinamičnom poslovnom okruženju. Poslovne aplikacije za ulogu imaju jednostavije i efikasnije upravljanje kompanijama, prepoznavanje trendova, pojednostavljenje odlučivanja i proaktivno reagiranje na sve tržišne promjene u cilju osiguravanja efikasnosti I konkurentnosti kompanije, a to je upravo ono što omogućava Microsoft Dynamic Nav".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti