Kompanija Semić gradi novi proizvodni objekat: Investicija od 12 mil. KM

11.03.2015. 14:17 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija Semić gradi novi proizvodni objekat: Investicija od 12 mil. KM

Zbog konstantnog porasta potražnje za proizvodima Industrije mesa SEMIĆ d.o.o. Visoko, u toku je izgradnja novog proizvodnog objekta u Ozrakovićima na površini od 5.000m2.

Zbog konstantnog porasta potražnje za proizvodima "Industrija mesa SEMIĆ" d.o.o. Visoko se odlučila na proširenje proizvodnih kapaciteta. Kako su nam kazali iz ove firme trenutno je toku izgradnja novog proizvodnog objekta u Ozrakovićima na površini od 5.000m2. 

''U toku su fini radovi na objektu, a izgradnja će biti završena u drugoj polovini tekuće godine'', kažu za ekapija.ba iz ove kompanije. Vrijednost projekta je oko 12 miliona KM.

Dodaju da je oprema i građevinski materijal za izgradnju i opremanje ovog objekta nabavljen od najpoznatijih europskih proizvođača, a sama izgradnja se odvija u skladu sa najnovijim standardima.

Cilj ove kompanije je, kažu, da sa novim proizvodnim pogonom obogate asortiman novim proizvodima, dodatno poprave kvalitet svojih proizvoda, te da se približe zahtjevima kupaca i tako dodatno promoviraju svoje već prepoznatljivo ime.

Inače, kompanija Semić se bavi proizvodnjom i preradom mesa čuvajući i njegujući tradicionalni način u pripremanju suhomesnatih proizvoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti