SIPA pretresa sarajevski hotel Holiday

15.06.2015. 14:38 / Izvor: Fena
SIPA pretresa sarajevski hotel Holiday

Službenici Porezne uprave FBiH uz asistenciju pripadnika SIPA-e vrše pretres poslovnih prostorija i objekata u sklopu hotela Holiday Sarajevo HTD Sarajevo d.o.o. u stečaj

Službenici Porezne uprave FBiH uz asistenciju pripadnika SIPA-e vrše pretres poslovnih prostorija i objekata u sklopu hotela Holiday Sarajevo HTD Sarajevo d.o.o. u stečaju, zbog sumnje da su odgovorna lica privrednog društva "Holiday Resort" d.o.o. Sarajevo, koristeći poslovne prostorije hotela, počinila krivično djelo porezne utaje.

Tokom pretresa, do sada je izuzeta fiskalna kasa, kao i relevantna dokumentaciju koja će služiti kao dokaz u krivičnom postupku. Pretres još nije okončan.

Pretresi se vrše pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbi Općinskog suda Sarajevo.

Kantonalno tužilaštvo KS u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) poduzima radnje protiv odgovornih lica privrednog društva „Holiday Resort“ d.o.o. Sarajevo.

Akcija pretresa se provodi zbog sumnje da su odgovorna lica u vremenskom periodu od jula 2014. godine do danas, koristeći poslovne prostorije hotela Holiday Sarajevo HTD Sarajevo d.o.o. u stečaju, počinila krivično djelo porezne utaje, odnosno da su dajući lažne podatke o svom stečenom prihodu izbjegla plaćanje poreznih obaveza, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti