Intenzivirati izgradnju energetskih objekata

19.06.2015. 07:58 / Izvor: Nezavisne novine
Intenzivirati izgradnju energetskih objekata

Udruženje "Proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora" ima dobru saradnju s resornim ministarstvima, ali se poteškoće javljaju u pojedinim lokalnim zajednicama koje nisu pokazale razumijevanje ni spremnost da podrže projekte koji se realizuju na njihovom prostoru.

Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS, rekao je da je RS spremna da preduzme sve aktivnosti da bi se intenzivirala izgradnja objekata u oblasti obnovljivih izvora energije.

Đokić je na sastanku s predstavnicima Udruženja "Proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora" u Banjaluci rekao da cijeni njihovu odlučnost da uspješno realizuju svoje investicije, koje su korisne sa aspekta bilansa u proizvodnji energije iz obnovljivih izvora i povećanja vrijednosti domaćeg proizvoda.

Prenoseći dosadašnja iskustva, predstavnici Udruženja istakli su da imaju dobru saradnju s resornim ministarstvima, ali da se poteškoće javljaju u pojedinim lokalnim zajednicama koje nisu pokazale razumijevanje ni spremnost da podrže projekte koji se realizuju na njihovom prostoru.

Članovi Udruženja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora su preduzeća iz sastava austrijskog "Kelaga", zatim "ERS - male hidroelektrane" iz Istočnog Sarajeva i preduzeće "Mega elektrik" iz Banjaluke.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti