Fujiki: Kyocera je lider na tržištu BiH u prodaji multifunkcijskih uređaja

24.06.2015. 10:09 / Izvor: eKapija.ba
Fujiki: Kyocera je lider na tržištu BiH u prodaji multifunkcijskih uređaja

Naš generalni zastupnik za tržište Bosne i Hercegovine Xenon Forte radi odličan posao, i zahvaljujući njima imamo odličnu tržišnu poziciju, posebno u segmentu laserskih printera, multifunkcijskih uređaja, rekao je Fujiki.

Za Kyocera korporaciju (Kyoto Ceramics Ltd.) tržište jugoistočne Evrope veoma je važno, jer je to tržište u usponu, a bitno je iz razloga što nam omogućava kontinuirani rast i razvoj, izjavio je za Poslovni portal eKapija.ba sales manager u Kyocera Document Solutions, diviziji japanske Kyocera korporacije, Yoshihiko Fujiki.

Kazao je da na području zapadne Evrope dostignut veliki uspjeh i da sada tu nema mnogo značajnije ekspanzije, dok je region jugoistočne Evrope u porastu i zbog toga dobija na značaju u Kyocera-i.

Govoreći o tržištu BiH, Fujiki je pohvalio generalnog zastupnika i servisera Kyocera-e, firmu Xenon Forte na odličnom radu.

"Naš generalni zastupnik za tržište Bosne i Hercegovine Xenon Forte radi odličan posao, i zahvaljujući njima imamo odličnu tržišnu poziciju, posebno u segmentu laserskih printera i multifunkcijskih uređaja", rekao je Fujiki.

Na pitanje da li Kyocera ima namjeru u budućnosti ulagati u BiH u oblasti proizvodnje, Fujiki je rekao da se unutar japanske korporacije nalazi mnogo sektora, od proizvodnje elektroničkih i keramičkih komponenti, solarnih panela, kuhinjskog pribora, automobilskih dijelova.

"Mi smo velika korporacija koja zapošljava oko 70.000 radnika u svijetu. Nikad se ne zna. Možda ćemo prije ili kasnije i ulagati u proizvodnju u BiH", dodao je.

Govoreći o tržišnom udjelu Kyocera-e u Evropi, rekao je da u prodaji laserskih printera i multifunkcijskih aparata, japanska korporacija na tržištu Njemačke je prva, a takođe je lider i na tržištima Rusije, Turske, Italije, kao i na tržištu Bosne i Hercegovine.

"U BiH kao partnera imamo generalnog zastupnika i servisera kompaniju Xenon Forte, a jedan od naših velikih partnera u svijetu, sa kojima radimo na zajedničkim projektima, također ima u BiH poslovanje, to je Arcelor Mittal", podcrtao je Fujiki.

Društveno odgovorno poslovanje

Fujiki je naveo da je Kyocera u posljednje tri godine podržavala Sarajevo film festival (SFF).

"Kada govorimo o društveno odgovornom poslovanju Sarajevo film festival veoma je bitan događaj i za nas, jer želimo dati nešto društvu kroz biznis. Već tri godine podržavali smo festival. Na žalost ove godine to nećemo moći, ali ćemo svakako razmisliti o podršci u narednim godinama", kazao je Fujiki.

K.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti