Općini Tešanj isporučeno pet zelenih otoka

24.08.2015. 09:22 / Izvor: Akta.ba

Na području općine Tešanj postojalo je 20 reciklažnih ostrva, a ovom donacijom taj broj je povećan na 25 ostrva za razdvojeno prikupljanje otpada.

Nakon održanog sastanka sastanka u zgradi općine Tešanj, kojem su prisustvovali načelnik općine Sead Huskić, pomoćnik Općinskog načelnika Hamzalija Hojrukić, predstavnik preduzeća AS d.o.o. Jelah i predstavnici kompanije Eko život d.o.o. Tuzla, u petak 21.avgusta 2015.godine isporučeno je pet zelenih otoka sa po tri kontejnera za selektivno odvajanje otpada.

"Na području općine Tešanj postojalo je 20 reciklažnih ostrva, a današnjom donacijom taj broj je povećan na 25 ostrva za razdvojeno prikupljanje otpada. Cilj nam je ostrva postaviti na cijelom područje općine Tešanj, što je u skladu sa našom Eko strategijom – Tešanj, sredina ekološke svijesti, čistoće i reda",  kazao je pomoćnik Općinskog načelnika Hamzalija Hojkurić.

"Prije svega želim da se zahvalim Općinskom načelniku gdinu. Seadu Huskiću kao i pomoćniku načelnika gdinu. Hamzaliji Hojrukiću na suradnji. Izuzetno nam je zadovoljstvo kada na već postojeći sistem selektivnog odvajanja otpada koji izuzetno dobro funkcioniše, možemo mi kao operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom doprinijeti postavljanjem novih pet zelenih otoka. Nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti ponovo imati priliku surađivati sa ovom Općinom", izjavila je Lidija Tomić direktorica Eko život-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti