Sedam kompanija iz BiH na najvećem sajmu prehrambene industrije u svijetu

10.10.2015. 09:13 / Izvor: Akta.ba
Sedam kompanija iz BiH na najvećem sajmu prehrambene industrije u svijetu

U privrednoj delegaciji Bosne i Hercegovine, pored predstavnika organizatora VTK BiH i UNDP-a, su predstavnici kompanija Smrčak , Klas, Bašo, Herbos Nature, Jami, Jaffa Komerc i Mushroom Trade.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/Agencija za promociju izvoza BiH (BHEPA) zajedno sa projektom „Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma“, a čije aktivnosti vezane za ekonomsku komponentu implementira UNDP BiH, organizira poslovnu posjetu bosanskohercegovačkih kompanija sajmu prehrambene industrije ANUGA u Kelnu, koji će se održati od 10 – 14. oktobra 2015. godine.

U privrednoj delegaciji Bosne i Hercegovine, pored predstavnika organizatora VTK BiH i UNDP-a, su predstavnici kompanija Smrčak d.o.o. , Klas d.o.o., Bašo d.o.o., Herbos Nature d.o.o., Jami d.o.o., Jaffa Komerc d.o.o. i Mushroom Trade d.o.o..

Anuga je najveći sajam hrane i pića na svijetu i predstavlja ne samo odlično mjesto za uspostavu poslovnih kontakata za otvaranje novih tržišta, nego i mjesto na kojem se može prikupiti mnoštvo novih ideja i doći do informacija o trendovima u proizvodnji hrane. Izložbeni prostor proteže se na više od 280.000 m2. Na sajmu ANUGA 2015 učestvuje 7.000 izlagača iz 100 zemalja i te ga posjeti više od 154.462 profesionalaca iz 187 zemalja. Sajam Anuga se održava svake druge godine.

Projekat „Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma“ finansiraju Evropska unija i UNHCR, a implementiraju ga agencije UNHCR, UNDP, UNICEF, IOM, Bosanski humanitarni logistički servis (BHLS), Fondacija lokalne demokratije (FLD), Hilfswerk Austria International (HWA) i Vaša prava BiH (VP BiH).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti