Konferencija o arhitektonskim otvorima dovodi preko 400 izlagača u Mostar

06.11.2015. 14:59 / Izvor: Fena
Konferencija o arhitektonskim otvorima dovodi preko 400 izlagača u Mostar

Prva znanstveno-stručna konferencija s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Oblikovanje i tehnologije arhitektonskih otvora" bit će otvorena 12. i 13. studenoga u 9:30 sati u Tehnološkom parku INTERA u Mostaru.

Prva znanstveno-stručna konferencija s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Oblikovanje i tehnologije arhitektonskih otvora" bit će otvorena 12. i 13. studenoga  u 9:30 sati u Tehnološkom parku INTERA u Mostaru.

Konferenciju će organizirati marketinška i izdavačka agencija "Sfera" d. o. o. te najveći proizvođač aluminijskih poluproizvoda u BiH "Feal" d.o.o..

Kako se očekuje, sudjelovat će i poznate tvrtke kako što su Profine, Europrofil, Aluplast, Valm, Alukonigstahl, Staklorad, Kristal-Vitez,  Schachermayer, Urban BiH, G-U, Veka, Maco, Velux, a konferenciju će otvoriti predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Prvi dan konferencije je izložbenog karaktera, a za drugi dan je predviđeno predstavljanje Zbornika radova s temama koje se odnose na energetsku učinkovitost, prozore i stakla itd.

"Sama ideja je proizišla iz potrebe za komunikacijom između zakonodavne vlasti i gospodarstva, a kako bi BiH imala što kvalitetnije zakone", kazao je direktor tvrtke "Europrofil" Miro Grbešić.

Direktor tvrtke "Feal" Tončo Barbarić ukazao je na značaj koji ova konferencija ima za BiH i šire.

"Značajno je da se na jednom mjestu okupe svi potencijalni proizvođači građevinskih elementa koji žele u konačnici plasirati svoje proizvode i na europsko tržište", ocijenio je Barbarić.

Po njegovim riječima, jako je bitno da se ljudi, koji žele izići izvan tržišta BiH sa svojim proizvodima, educiraju s preduvjetima koji su potrebni da bi krajnji proizvod izišao iz zemlje, ali i da se razmijene iskustva i saznanja koja su određene tvrtke stekle tijekom rada za europsko tržište.

"Očekuje se dolazak oko 400 ljudi, vlasnika srednjih i malih poduzeća, a koja najvećim dijelom rade na području Zapadne Europe", kazano je na konferenciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti