Alma Ras i Općina Visoko u projektu osposobljavanja i zapošljavanja šivača

04.01.2016. 13:51 / Izvor: Akta.ba
Alma Ras i Općina Visoko u projektu osposobljavanja i zapošljavanja šivača

Na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na 32. sjednici održanoj dana 29.10.2015. godine, donjela je zaključak da se Regionalnoj ekonomskoj zajednici REZ d.o.o. Zenica sredstva u iznosu od 45.300,00 KM  za sufinansiranje projekta.

Na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na 32. sjednici održanoj dana 29.10.2015. godine, donjela je zaključak da se Regionalnoj ekonomskoj zajednici REZ d.o.o. Zenica sredstva u iznosu od 45.300,00 KM  za sufinansiranje projekta "Stručno osposobljavanje i zapošljavanje šivača za potrebe kompanije Alma Ras d.o.o. Visoko".

U skladu sa Sporazumom o partnerstvu potpisanim između: Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Općine Visoko, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Alma Ras d.o.o. Visoko i REZ d.o.o. Zenica, kao pomoć za stručno osposobljavanje i zapošljavanje 151 osobe koje su se vodile kao nezaposlene osobe na evidenciji Službe za zapošljavanje, omogućit će se njihova edukacija i zaposlenje.

Putem educiranja i zapošljavanja nezaposlenih lica kroz formalno i neformalno obrazovanje, a prema iskazanim potrebama kompanije ''Alma Ras d.o.o. Visoko'', te u sklopu svojih razvojnih planova i povećanja proizvodnih kapaciteta potpisan je ovaj Sporazum o partnerstvu, kao okvir za sistematičnu saradnju između više zainteresiranih strana, među kojima i Općina Visoko. 

Iznos kojim Općina Visoko podržava ovaj projekat  je 15.000,00 KM, a sa ovakvim investicijama vraća se imidž Visokom koji  je godinama uživalo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti