Grad Ljubljana pomoći će Istočnom Sarajevu u rješavanju problema otpada

03.03.2016. 09:15 / Izvor: Akta.ba
Grad Ljubljana pomoći će Istočnom Sarajevu u rješavanju problema otpada

Na kraju posjete, gradonačelnik Ljubljane Janković i direktor JP Vodovod-Kanalizacija Ljubljane Mlakar su obećali pomoć Ljubljane u rješavanju problema otpada i otpadnih voda Istočnog Sarajeva i pripadajućih opština.

U organizaciji agencije Regionalni razvoj iz Bijeljine, u utorak, 1. marta 2016. godine, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, načelnik Sokoca Milovan Bjelica i predsjednik SO Pale Predrag Vučičević su se sastali sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

U srdačnoj i prijateljskoj atmosferi su gradonačelniku Jankoviću predočeni potencijali i planirani projekti grada i opština Istočnog Sarajeva, kao i problemi sa kojima se grad i opštine susreću, prevashodno na polju rješavanja problema efikasnog i odgovornog upravljanja čvrstim otpadom i prečišćavanja otpadnih voda.

Gradonačelnik Janković je gostima iz Republike Srpske detaljno prezentovao iskustva Ljubljane u rješavanju problema otpada i otpadnih voda, te predočio moguća rješenja za rješavanje ovog problema u gradu Istočno Sarajevo i pripadajućim opštinama.

U tom je gradonačelnik Janković istog dana organizovao obilazak JP Vodovod-Kanalizacija Ljubljane i centralnog gradskog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, kojom prilikom je direktor JP Vodovod-Kanalizacija Ljubljane, gospodin Krištof Mlakar, goste iz Republike Srpske detaljno informisao o načinu rada ovog izuzetnog sistema za prečišćavanje, te dao svoje viđenje rješenja ovog problema u gradu Istočno Sarajevo i opštinama koje ga čine.

Na kraju posjete, gradonačelnik Ljubljane Janković i direktor JP Vodovod-Kanalizacija Ljubljane Mlakar su obećali pomoć Ljubljane u rješavanju problema otpada i otpadnih voda Istočnog Sarajeva i pripadajućih opština, te da će uskoro posetiti Istočno Sarajevo i opštine Sokolac i Pale.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti