Čelinački sajam privrede dobio novog partnera

18.03.2016. 10:07 / Izvor: Akta.ba
Čelinački sajam privrede dobio novog partnera

U 2015. godini na sajmu je bilo 158 izlagača, a cilj je da on svake godine bude uspješnij i da postane najvažnije privredno dešavanje u Republici Srpskoj.

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je sa direktorom Razvojne agencije Općine Čelinac Aleksandrom Brankovićem o privrednim mogućnostima Općine, projektima kojima raspolaže, kao i privrednom sajmu koji će se održati u Čelincu krajem septembra 2016.

Govoreći o privrednim aktivnostima u Općini, Branković je istakao strana preduzeća Metal Nova i General Still kao značajnije firme koje su u potpunosti izvozno orijentirane. Upoznao je direktora Milinića o aktivnostima vezanim za organizaciju 5. Regionalnog sajma privrede, poljoprivrede i turizma Čelinac koji će se održati 15. i 16. septembra ove godine. U 2015. godini na sajmu je bilo 158 izlagača, a cilj je da on svake godine bude uspješnij i da postane najvažnije privredno dešavanje u Republici Srpskoj. Fokus sajma u 2016. bit će stavljen na energetiku i građevinarstvo.

FIPA je prihvatila poziv organizatora  da bude partner Opštini Čelinac u organizaciji ovog sajma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti