Oproštajna posjeta ambasadora Republike Grčke u BiH

29.03.2016. 16:09 / Izvor: Akta.ba
Oproštajna posjeta ambasadora Republike Grčke u BiH

Ambasador Gadis je, također, iskoristo ovu priliku čestitati ministrici Pendeš blagdan Uskrs i zahvaliti se na izvrsnoj saradnji s djelatnicima Ministarstva odbrane BiH u proteklom periodu.

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš je 29. marta 2016. godine primila u posjetu ambasadora Republike Grčke u BiH Karlosa Gadisa koji odlazi sa dužnosti ambasadora R. Grčke u BiH.

Ministrica Pendeš se ovom prilikom zahvalila ambasadoru Gadisu na upriličenoj posjeti prije njegovog odlaska sa dužnosti ambasadora, naglasivši uspješnu saradnju između Bosne i Hercegovine i Republike Grčke. Također, ministrica Pendeš izrazila je zadovoljstvo realiziranom bilateralnom saradnjom dvaju ministarstava, ističući oblast školovanja pripadnika Oružanih snaga BiH na vojnim akademijama u Republici Grčkoj, kao i angažmanu na učenju grčkog jezika.

Posebnu zahvalnost ministrica Pendeš je izrazila ambasadoru Gadisu na njegovom ličnom angažmanu i kooperaciji s Ministarstvom odbrane BiH, što je veoma značajno za težnje Bosne i Hercegovine ka evroatlantskim integracijama, rekavši da je za Bosnu i Hercegovinu vrlo značajno podijeliti iskustva Republike Grčke sa krizama izazvanim velikim prilivom izbjeglica u Republiku Grčku.  

Ambasador Gadis je u tom pogledu istakao značaj angažmana Republike Grčke na rješavanju kriza izazvanih prilivom izbjeglica i emigranata u tu zemlju. Po pitanju njegovog angažmana, kao ambasadora u Bosni i Hercegovini, naveo je da nosi pozitivne utiske kako na profesionalnom tako i na ličnom planu. Ambasador Gadis je, također, iskoristo ovu priliku čestitati ministrici Pendeš blagdan Uskrs i zahvaliti se na izvrsnoj saradnji s djelatnicima Ministarstva odbrane BiH u proteklom periodu.

Sastanku su, pored ministrice Pendeš i ambasadora Gadisa, prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i vojnodiplomatski predstavnik Republike Grčke u BiH brigadir Vasilos Karavelis.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti