Širbegoviću uručen EU certifikat za čvrstoću betona MB70

21.05.2016. 08:09 / Izvor: Akta.ba

Širbegović je od instituta IGH dobio EU certifikat kojim se potvrđuje vrhunska kvaliteta prefabrikovanih konstrukcija i posebno visoki razredi čvrstoće.

Širbegović je od instituta IGH dobio EU certifikat kojim se potvrđuje vrhunska kvaliteta prefabrikovanih konstrukcija i posebno visoki razredi čvrstoće, što je i potvrđeno razredom tlačne čvrstoće betona MB70 (C55/67) koji je postao njihova uobičajena proizvodnja.

"Još jednom čestitamo, budući da su ovo prvi certifikati sa ovako visokim čvrstoćama izdani u ovoj regiji" , navodi se u propratnom pismu IGH.

"Jako smo ponosni na činjenicu da smo prvi u Regiji dobili certifikate sa ovako visokim čvrstoćama betona. Zahvaljujemo se našim uposlenicima koji svih ovih godina pokazuju visok nivo znanja, odgovornosti i entuzijazma prema svojim poslovima. Posebno se zahvaljujemo  IGH i njihovom osoblju sa kojima imamo višegodišnju korektnu saradnju koja je rezultirala ovako visokim kvalitetom naše konstrukcije", kažu u Širbegoviću.

Ovaj certifikat je samo potvrda onoga što smo znali. U proteklim godinama konstantnim ulaganjem u unapređivanje kvaliteta proizvoda, svakodnevnom kontrolom rezultata ispitivanja proizvodnje betona te upoređivanjem rezultata dobijenih od strane instituta sa kojima surađujemo, znali smo da se rezultati kreću od 85 MPa do 90 MPa.

Ispunjavajući zahtjeve koji su propisani normom  EN 206-1 postigli smo da sav naš proizvodni program ispunjava i zahtjeve EU normi koje se odnose na pojedine proizvode, za šta smo dobili valjane certifikate koji nam omogućavaju da izvozimo na tržište EU.

Ispunjavajući uslove EU normi u proizvodnji betona i prefabrikovanih betonskih konstrukcija ispunili smo i zahtjeve normi koje važe na teritoriji BiH , Srbije i Crne Gore te se nadamo da će i na ovim prostorima uskoro biti usvojene EU norme. Aktuelni „Pravilnik za beton i armirani beton - BAB 87“ koji važi na prostoru BiH donesen je 1987. godine.  

U saradnji sa IGH i drugim institutima nastavljamo i dalje da radimo na razvoju i usvajanju betona visokih čvrstoća u granicama kako je to propisano EU normama kojima je definisana maksimalna čvrstoća betona 115 MPa ( C100/115).

"Ovim putem informišemo naše kupce za koje smo gradili objekte u proteklom periodu da je kvalitet ugrađenog betona značajno viši od onoga koji je projektovan za njihove objekte", poručuju iz Širbegovića.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti