Preminuo Gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović

22.05.2016. 10:13 / Izvor: Fena
Preminuo Gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović

Gradonačelnik Zenice, Husejin Smajlović, preminuo je u 65.godini života, nakon teške bolesti.

Gradonačelnik Zenice i član Predsjedništva SDA Bosne i Hercegovine, Husejin Smajlović, preminuo je u 65.godini života, nakon teške bolesti.

Husejin Smajlović rođen je 05. februara 1952. godine. Završio je Gazi Husrev-begovu mederesu u Sarajevu i Pravni fakultet u Banjoj Luci. Prije funkcije načelnika i gradonačelnika Zenice radio je u Rudniku Zenica, u SIZ stanovanja i uređenja građevinskog zemljišta Zenica, u Investiciono-komercijalnoj banci dd Zenica, u Općini Zenica, na poslovima sekretara Vlade ZDK i predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Posljednjih dvanaest godina radnog vijeka, od prvih neposrednih izbora za načelnike, od strane sugrađana dobio je neograničeno povjerenje i bio na čelu gradske uprave. Smajlović je obavljao i niz drugih visokih dužnosti u Bosni i Hercegovini, a svojim vizionarskim idejama pokrenuo je niz globalnih razvojnih projekata u gradu, te snažnijeg uticaja lokalnih vlasti u procesu odlučivanja. Bio je omiljen među sugrađanima i tih sugovornik, brižan suprug i otac dvojice sinova, prijatelj mladih i sportista.

Komemorativna sjednica biti će održana u velikoj sali Gradske uprave, danas, u 15.30 sati.

Dženaza namaz rahmetli Husejina Smajlovića obaviti će se danas, nedjelja 22 .maja 2016.godine, u 17 sati poslije ikindije namaza ispred Čaršijske džamije u Zenici, a ukop će se obaviti na mjesnom mezarju u Obrenovcima kod Zenice. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti