Vlada HBŽ: Usvojen program potpore sektorima prerađivačke industrije

24.06.2016. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Vlada HBŽ: Usvojen program potpore sektorima prerađivačke industrije

Programa potpore sektorima prerađivačke industrije iznosi od 350.000 KM.

Vlada Hercegbosanske županije(HBŽ) na danas održanoj 42. sjednici donijela je Odluku o usvajanju Programa potpore sektorima prerađivačke industrije s kriterijima za 2016. godinu u iznosu od 350.000 KM. Sredstva iz ove Odluke raspodjelit će se na temelju Javnog poziva koji će objaviti Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije.

Tijekom sjednice donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava za financiranje vatrogastva općina Hercegbosanske županije u ukupnom iznosu od 36.000 KM. Financijska sredstva su odobrena iz Tekuće potpore Proračuna Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije za 2016. godinu.

Razmatran je prijedlog Odluke o usvajanju programa utroška sredstava Transfer udrugama građana. Poslije razmatranja donijeta je i Odluka o usvajanju toga programa utvrđenog Proračunom Hercegbosanske županije za 2016. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 30.000 KM. Raspodjela sredstava obavit će se za programe i projekte.

Vlada je donijela i Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava iz namjenskih sredstava Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH s kriterijima raspodjele u iznosu od 500.000 KM. Donijeta je i Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o utvrđivanju uvjeta za provođenje Javnog poziva, odlučivanju o izboru korisnika, raspodjeli sredstava i praćenju namjenskog korištenja tih sredstava, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti