Rekonstrukcijom igrališta najmlađi će imati bolje uslove za igru

10.08.2016. 07:58 / Izvor: Akta.ba

Vrijednost radova koje finansira Općina Novi Grad Sarajevo iznosi 62.000 konvertibilnih maraka.

U ulici Omladinskih radnih brigada na Dobrinji uskoro će biti obnovljeno i preuređeno veliko dječije igralište, na kojem su sprave za igru bile dotrajale i polomljene.

Rekonstrukcijom i opremanjem igrališta novim spravama, te postavljanjem ograde oko igrališta, najmlađi stanovnici Mjesne zajednice „Dobrinja D“ imat će puno bolje uslove za igru.

Oštećeni mobilijar bit će zamijenjen novim, a djeci će biti na raspolaganju i moderne sprave za igru, kakvih do sada nije bilo na ovom igralištu, kao što su dječiji grad Hulk, piramida za penjanje, ljuljačka - gnijezdo i sl.

Prema riječima Alena Turića, šefa gradilišta firme „Sela“, koja izvodi radove, radnici su postavili ogradu oko cijelog igrališta, tako da će to sada biti sigurniji i uredniji  prostor za igru u koji neće moći ulaziti psi.

U toku je izgradnja i popločanje novih pješačkih staza, koje će dijeliti prostor za igru djece uzrasta do tri godine, stariju djecu i djecu sa posebnim potrebama.

"Pri kraju je ugradnja ploča na stazama i postavljanje ivičnjaka, a narednih dana radit ćemo  farbanje sprava za igru, te postavljanje novih tobogana i ljuljački. Nakon toga uslijedit će postavljanje mobilijara, kojeg ranije nije bilo na ovom igralištu", pojasnio je Turić, ističući da bi radovi trebali biti završeni krajem augusta.

Pored klackalica, tobogana, vrtuljka, ljuljački, djevojčice i dječaci će moći da uživaju u piramidi - paukovoj mreži za penjanje i dječijem gradu Hulk, koji se sastoji od četiri kule povezane sa visećim mostovima. Posebna atrakcija za djecu bit će spiralni tobogan, uz koji će biti i dva tobogana standardnog oblika.

Vrijednost radova koje finansira Općina Novi Grad Sarajevo iznosi 62.000 konvertibilnih maraka.

Obzirom da na području  Novog Grada ima oko stotinu igrališta i sportskih ploha, od kojih je veliki broj oštećen, u narednom periodu radit će se sanacija oštećenog mobilijara i na tim igralištima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti