Mogući kupac Metalnog čeka na finansijski izvještaj

16.08.2016. 09:25 / Izvor: Akta.ba
Mogući kupac Metalnog čeka na finansijski izvještaj

Vršilac dužnosti direktora, Muhamed Palalić nada se skorom okončanju rada na finansijskom izvještaju, kako bi se ubrzala procedura prodaje Metalno.

Za ulazak potencijalnog investitora u preduzeće Metalno Zenica u kojem je više mjeseci obustavljena proizvodnja, uslov je jasno finansijsko stanje, uključujući izvještaj za prošlu godinu, rečeno je na jutrošnjem zboru radnika.

"Još uvijek se razmatra stanje u ovoj firmi a nakon što se okonča finansijski izvještaj za 2015. godinu bit će ponuđen revizorskoj kući,što je uslov za donošenje konačne odluke od strane investitora",izjavio je za RTV Zenica Elvir Omerović, predstavnik holdinga iz Belgije, potencijalnog kupca Metalnog.

Delegacija ovog holdinga, koji se između ostalog bavi proizvodnjom rezervoara za naftu, boravila je prije mjesec dana u Metalnom i bili su zadovoljni stanjem mašina i kadrovskim kapacitetima.

Investitor želi znati šta kupuje pri čemu je u interesu većinskih vlasnika dionica da ih prodaju,u suprotnom svi gube u slučaju stečajnog postupka, obrazložio je Mensud Šabić, predstavnik Sindikalne organizacije Metalnog.

Vršilac dužnosti direktora, Muhamed Palalić nada se skorom okončanju rada na finansijskom izvještaju, kako bi se ubrzala procedura prodaje Metalnog, čiji su radnici bez plate godinu dana.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti