Azerbejdžan spreman ostvariti saradnju s FBiH

16.09.2016. 09:05 / Izvor: Akta.ba
Azerbejdžan spreman ostvariti saradnju s FBiH

Tokom susreta predstaljena je i jedna značajna kompanija iz Azerbejdžana koja se bavi projektovanjem.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić primio je danas ambasadora Republike Azerbejdžan u BiH Eldara Hasanova koji je istakao pozitivnu poslovnu klimu koja se stvara u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Hasanov je rekao da je Azerbejdžan spreman ostvariti saradnju s FBiH i resornim Vladinim ministarstvima na projektima od strateškog značaja za FBiH. Posebno je istakao želju za učešćem u energetskim, industrijskim i infrastrukturnim projektima.

Tokom susreta predstavio je jednu značajnu kompaniju iz Azerbejdžana koja se bavi projektovanjem, izvođenjem radova i finansiranjem projekata i koja je spremna da uspostavi saradnju s bh. kompanijama.

Ambasador Azerbejdžana je pozvao premijera Vlade FBiH Fadila Novalića i ministra Džindića da učestvuju na Samitu u Rigi, koji će biti održan u novembru ove godine. Naglasio je da bi bilo dobro da prije njegovog održavanja budu potpisani ugovori za neke od projekata kako bi bile predstavljene mogućnosti FBiH i time skrenuta pažnja investitora.

Ministar Džindić je izrazio spremnost za razvoj ekonomskih odnosa s Republikom Azerbejdžan i naglasio da će uključiti nekoliko najjačih kompanija iz FBiH koje bi mogle odgovoriti investicionim projektima. Pozvao je sve zainteresirane kompanije iz Azerbejdžana da dođu u našu zemlju i upoznaju se s mogućnostima domaće privrede, te realiziraju svoje investicione projekte, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti