Talijanska kooperacija donira opremu i materijal za šest poduzeća iz Orašja

12.10.2016. 11:44 / Izvor: Akta.ba
Talijanska kooperacija donira opremu i materijal za šest poduzeća iz Orašja

Talijanska kooperacija (Cooperazione Italiana) danas će donirati opremu i materijal za proizvodnju za šest poduzeća iz općine Orašje.

Talijanska kooperacija (Cooperazione Italiana) danas će donirati opremu i materijal za proizvodnju za šest poduzeća iz općine Orašje, u cilju podrške ekonomskoj obnovi i proizvodnim kapacitetima ove zone.

Osim toga, bit će dodijeljeni i aparati za dijagnostiku dvjema veterinarskim ambulantama u istoj zoni, koje su bile od fundamentalnog značaja u preveciji epidemija i kontroli teritorija tokom i nakon poplava, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

Vrijednost donacija, kako je navedeno, prelazi 50.000 eura i namijenjene su vraćanju obima proizvodnje na nivoe od prije poplava, uz uticaj na cijelokupnu ekonomiju ove zone.

Istovremeno, u pogledu održivosti donacija koje su već realizirane u Orašju u sektoru stočarstva, Italija dodjeljuje dvjema veterinarskim ambulantama opremu i reagense neophodne za kliničke analize krvi stočnog fonda u ovoj oblasti, u vrijednosti od 20.000 eura.

Orašje je, uz Srebrenicu, Maglaj, Derventu, Sanski Most, Zavidoviće i Zvornik, jedna od sedam općina u kojima Italijanska kooperacija realizira projekat rekonstrukcije nakon poplava u ukupnoj vrijednosti od milion eura, u korist poljoprivrednika, stočara i malih i srednjih preduzeća, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti