Otvoreni "Dani Jabuke" u Goraždu: Stigli izlagači iz cijele regije

14.10.2016. 09:06 / Izvor: Akta.ba
Otvoreni 'Dani Jabuke' u Goraždu: Stigli izlagači iz cijele regije
OTVORI GALERIJU

Goražde je po 13. put domaćin privredno-kulturne manifestacije "Dani Jabuke’’ koja je otvorena jučer u prisustvu brojnih zvanica.

Goražde je po 13. put domaćin privredno-kulturne manifestacije "Dani Jabuke’’ koja je otvorena jučer u prisustvu brojnih zvanica.

Na manifestaciji, po kojoj je Goražde postalo prepoznatljivo u cijelom regionu, ove godine svoje proizvode predstavit će više od 80 izlagača. Svi izložbeni kapaciteti u prostoru dvorane "Mirsad Hurić"  su popunjeni, a ove godine pored izlagača iz BiH na sajmu će svoje proizvode predstaviti i privrednici iz Albanije, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Ceremonija svečanog otvaranja Sajma održana je na platou ispred Gradske dvorane ‘’Mirsad Hurić’’. Otvaranju Sajma prisustvovali su brojni zvaničnici, među kojima i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, načelnica Općine Visoko Amra Babić, načelnik Opštine Foča Radisav Mašić. 

Organizatori Sajma ističu kako su pripreme za Sajam počele još u aprilu ove godine te da je riječ o do sada najbolje organiziranom sajmu.

Mirsad Hubanić, predsjednik Udruženja "Dani jabuke" ističe da poljoprivredna i prehrambena industrija uglavnom imaju primat i na ovogodišnjem sajmu, dok će se predstaviti i organizacije iz oblasti turizma ruralnog razvoja i nevladinog sektora.

Osmu godinu zaredom značajnu podsajamsku aktivnost predstavlja kviz u kojem se takmiče učenici srednjih poljoprivrednih škola.  Pored 12 škola iz BiH u kvizu znanja poljoprivrednih škola učestvuju škole iz Hrvatske i Srbije.

Ovogodišnju privrednu kulturnu manifestaciju "Dani jabuke" podržalo je državno Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Podršku su pružili i Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Vlada BPK-a Goražde, Općina Goražde, Općina Foča u F BiH, OXFAM, IFAD, Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna komora BPK-a. Manifestaciju su podržali i BH Telekom, Sarajevo Osiguranje, Unis Ginex, Oniprom doo, Agros doo, Okac doo, JP Bosansko-podrinjske šume, El Tarik Oil, Grafomerx Goražde, te Privredna banka Sarajevo, filijala Goražde.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti