Veting BH postao predstavnik Semperit grupacije za FBiH

17.10.2016. 09:39 / Izvor: Akta.ba
Veting BH postao predstavnik Semperit grupacije za FBiH

Sempertrans je dio Semperit grupe, Austrijske firme, čije je jedno od sjedišta, u ovom slučaju za Jugoistočnu Evropu u Poljskoj.

Kompanija Veting BH d.o.o. Sarajevo je nedavnim potpisivanjem ugovora sa Semperit grupom, odnosno njenim dijelom Sempertrans, postala zvanični predstavnik za nabavku i distribuciju gumenih transportnih traka za područje FBiH.

Zlatan Delibašić, suvlasnik kompanije Veting BH a sada i predstavnik kompanije Sempertrans Belchatow S.p. z.o.c  za FBiH za Akta.ba govori o početku saradnje sa ovom kompanijom.

"Predstavnici Semperit grupe su prepoznali da na našem tržištu postoji velika potreba i potražnja za ovakvom vrstom robe pa su u skladu sa tim odlučili pronaći adekvatne predstavnike svojih proizvoda za tržište FBiH, s obzirom da na području RS-a djeluju kroz zastupnike iz Republike Srpske. Samim tim pružila nam se prilika i mogućnost da baš kompanija Veting BH doo Sarajevo, zbog svojih referenci i dugogodišnjeg prisustva na tržištu bude predstavnik njihovih proizvoda", kaže Delibašić.

Sempertrans je dio Semperit grupe - Austrijske firme, čije je jedno od sjedišta, u ovom slučaju za Jugoistočnu Evropu u Poljskoj, u gradu Belchatowu nedaleko od Varšave.

Kompanija je jedan od vodećih svjetskih lidera u proizvodnji gumenih transportnih traka tj. trake za konvejere, već više od 50 godina, te su prepoznatljiv brend širom svijeta.

"Poznato je da je široka primjena gumenih transportnih traka u industriji rudarstva kako u samim rudnicima i kamenolomima tako i u kompletnoj namjenskoj industriji, a naše tržište je jako bogato rudama, te se stoga nadamo da će da se prepozna kvalitet ovog proizvođača, a znamo da potražnje ima", govori Delibašić.

Kompanija Veting BH d.o.o. Sarajevo, osnovana je 2003 godine u Sarajevu, a u svojoj djelatnosti bave se veleprodajom crne i obojene metalurgije. Također, u posljednjih godinu dana razvijuju svoje poslovanje u pravcu proizvodnje i obrade metala za razne namjene, između ostaloga proizvodnja metalnih i čeličnih konstrukcija u industriji namještaja.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti