Čitatelji portala Akta.ba izabrali: Ove su priče obilježile 2016. godinu

05.01.2017. 12:04 / Izvor: Akta.ba
Čitatelji portala Akta.ba izabrali: Ove su priče obilježile 2016. godinu

Stara godina je iza nas i vrijeme je da sumiramo rezultate, odnosno da saznamo šta je tokom 2016. godine okupiralo vašu pažnju na našem portalu.

Stara godina je iza nas i vrijeme je da sumiramo rezultate, odnosno da saznamo šta je tokom 2016. godine okupiralo vašu pažnju na našem portalu. Ekipa poslovnog portala Akta.ba tokom protekle godine vrijedno je pisala o svim vašim PROJEKTIMA, ali i dobrim i lošim vijestima. Bilježili smo i vaše klikove na naš sajt te sumirali rezultate.

BINGO U ŽIŽI INTERESOVANJA

Projekat koji je kod vas pobudio najviše pažnje je izgradnja farme za roditeljska jata. Ovu uspješnu priču realizuje tešanjska kompanija Madi koja na tržište plasira blizu 80 proizvoda i taj broj konstantno raste. Tako da smo sigurni da nas iz ove kompanije čekaju i tokom 2017. godine pozitivne priče. Prema vašem izboru drugi na listi je zabavni park Sunnyland na Trebeviću koji je početkom septembra protekle godine primio prve goste. Park je izgrađen na lokalitetu Zlatišta i zauzima površinu od oko 16.500  kvadratnih metara, a glavna atrakcija je adrenalinski alpine coaster.

Veliko interesovanje pokazali ste i za projekte Reumala u Fonjici, te se i tekst o novim sadržajima u ovom bh. liječilištu našao među najčitanijim. Odmah zatim slijedi otvaranje 182. poslovnice kompanije Bingo u sarajevskoj općini Vogošća.Objekat je otvoren krajem decembra 2016. godine i zauzima površinu od 12.000 m2. Inače i ostali projekti vezani za ovu kompaniju bili su u vrhu interesovanja tokom cijele godine.

Projekat o kojem se pričalo 2015. i 2016. godine je i uređenje Centra Safet Zajko u općini Novi Grad. Za uređenje ovog Centra Općina je i tokom 2016. godine izdvojila 800.000 KM.

Projekt kompanije Wool-line koja će pokrenula proizvodnju izolacije od ovčije vune našao se u vrhu čitanja i među projektima koji su obilježili 2016. godinu. Ovaj projekat u novembru je potvrdio da se sa razlogom nalazi u vrhu vašeg interesovanja, te mu je od strane AHK dodijeljena Inovacijska nagrada njemačke privrede.

Potom slijedi privatizacijska priča iz Neuma, odnosno investicija kompanije Orka u proširenje "Sunčane obale". Vrijednost investicije je oko osam miliona maraka a radovi biti trebali biti završeni 2017. godine. Osim obnove hotela, planirano je i uređenje plaže, a kad se sve finalizuje zaposlenje će dobiti 30 radnika. Dalje, prema čitanosti slijedi tekst o izgradnji novi objekata kompanije Koteks, hotela Vidikovac, te novih objekata Sarajevo Waves.

USPJEŠNE PRIČE, USPJEŠNI LJUDI

Među najčitanijim u rubrici VIJESTI u prošloj godini našao se tekst pod naslovom: Tehnološke inovacije trebaju biti ulaznica budućeg razvoja BiH društva, potom slijede Vegafruit ponovo izvozi, očekuje podršku i na domaćem tržištu, Fix.ba nova usluga na domaćem tržištu, Baza stručnjaka na jednom mjestu, Dvije godine projekta COBEAR - rezultati ohrabrujući, Grizeljov virtualni svijet fontana i u hotelu President u Sarajevu, Udar na poslodavce i radnike: Počinje oporezivanje toplog obroka i regresa, Od danas: Provjerite da li su vam uplaćeni doprinosi, RAIS dodjeljuje podsticajna sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeća, Paradox je nova kompanija u BiH koja donosi pozitivne promjene u vaš biznis, Braća Nadarević putem farmer.ba okupljaju domaće proizvođače zdrave hrane, Tešanjci na tržište plasirali didaktičku igru za aktivan razvoju djece...

Ponosni smo i na sadržaj rubrike LIČNOSTI u kojoj smo i protekle godine predstavljali sve one koji su ostvarili zapažene rezultate u privredi, kulturi, sportu i drugim sferama života. Među najčitanijima su se izdvojili: Himzo Musić, Prijedorčanin koji se nalazi na čelu sarajevskog ureda SoftHouse, Amela Sejdić, direktorica tešanjskog Radija Zos, Sejo Sexon, gitarista i osnivač prve postave punk-rock grupe Zabranjeno pušenje, Zlatan Delibašić, direktor Vetinga BH koji vjeruje da samo upornošću male ideje mogu izrasti u velike projekte, Maja Bajić, Client Service Director New Moment New Ideas Company koja smatra kako ništa nije ostvareno, dok prethodno nije odsanjano, Marinko Tomić, vlasnik EuroExpress-a kaže kako vjeruje da je uspjeh stvar želje i predanosti, Hajrudin Ahmetlić, direktor HIFA Petrola, Maid Jabandžić, vlasnik Mesne industrije "Madi" kaže igra pošteno i ne brine se, Vildana Lončarić: Žena koja stoji iza 'Urban Managementa', te Amina Karić, žena čiji tim pomjera granice i direktorica Authority Partners...

Našu rubriku FILANTROPI obilježila je priča Azre Dedić, prve zaposlene osoba s Down sindromom u BiH koju je zaposlila kompanija cm-cosmetics d.o.o. Vitez. Ujedno ovo je bio i najčitaniji tekst tokom 2016. godine na našem portalu.

Sve uspješne priče koje su obilježile 2016. godinu nismo mogli uvrstiti u ovaj tekst, ali smo prema čitanosti izdvojili one koji su izazvali najviše pažnje naših korisnika. Želimo vam da i u 2017. godini uspješno poslujete, nastavite i završite započeto. Ko zna, možda baš iduće godine budemo pričali o vašem poslovnom uspjehu. Stoga, ukoliko imate priču koju želite podijeliti sa čitaocima portala Akta.ba, pišite nam na urednik@akta.ba i možda se baš vi nađete na ovom spisku iduće godine.

Pripremila: Elvira Kokor

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti