Kompanija General Logistic otvorila svoj novi logistički centar

27.10.2016. 19:38 / Izvor: Akta.ba
Kompanija General Logistic otvorila svoj novi logistički centar
OTVORI GALERIJU

Radi se o investiciji vrijednoj oko tri miliona maraka i jedan je od modernijih logističkih centara u regiji.

Pred mnoštvom zvanica, poslovnih partnera, prijatelja i zaposlenika večeras je svečano otvoren novi logistički centar kompanije General Logistic, koji se nalazi u industrijskoj zoni Stup.

Konstantan rast i razvoj ove kompanije bili su razlog i potreba kompanije General Logistic za proširenjem svojih kapaciteta i otvorenjem jednog ovakvog centra.

Nasuf Drinjaković, direktor kompanije General Logistic u razgovoru za Akta.ba govori o kakvom je objektu riječ.

"U našem dosadašnjem radu smo primjetili da postoje smetnje koje nam onemogućavaju dalji razvoj kompanije na onakav način kakv smo mi to željeli, stoga smo došli do zaključka da je neophodno da proširimo svoje kapacitete. Danas se evo nalazimo u naše novom logističkom centru koji je građen u skladu sa svim novim tokovima logistike i koji prati sve zahtjeve naših klijenata", kaže Drinjaković.

Ukupna korisna povšina novootvorenog logističkog centra iznos 4.000 m2. Objekat je koncipiran tako da zadovoljava različite potrebe skladištenja, kako za carinskom robom tako i za skladištenjem roba široke potrošnje, roba animalnog porijekla, hemikalija i sličnih vrsta materijala. U njemu se nalazi i značajan dio kancelarijskog prostora koji će biti na raspolaganju klijentima koji žele da imaju sve na jednom mjestu tzv. “One stop shop”.

Uvodeći i novi softver - Warehouse Management System (WMS), General Logistic svojim klijentim nudi mogućnost da su u svakom trenutku informirani o statusu svoje robe. 

Radi se o investiciji vrijednoj oko tri miliona maraka i jedan je od modernijih logističkih centara u regiji.

O planovima daljnjeg rasta i razvoja kompanije Drinjaković kaže da su u planu nova zapošljavnja, sa ciljem da u prvoj godini od aktiviranja ovog centra bude povećan broj zaposlenih za 40 posto a u godini koja će uslijediti 55 posto. Trenutno je zaposleno 20 uposlenika.

"U narednom period rada u planu je da imamo duplo više zaposlenih nego što je to sada. A planiramo i širiti našu mrežu poslovnih partnera u Europi pa i dalje", kaže Drinjaković.

Otvorenju je prisustvovao i Ministar privrede Kantona Sarajevo, Muharem Šabić koji je procijenio da je "općina Novi Grad mjesto ugodno za biznis" i da "govoreći o ekonomskom razvoju zemlje ne smijemo zaboraviti značaj i domaćih investicija".

Kompanija General Logistic osnovana je 2009 godine i od tada bilježi svoj konstantan rast i razvoj. Kompaniju čini grupa dinamičnih i proaktivnih osoba pažljivo odabranih i dobro treniranih da razviju vještine i pruže profesionalne usluge, donoseći svojim klijentima specijalizirano znanje i efikasne procese vezane uz logistiku, špediciju i transport.

I.M

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti