Austrijsko veleposlanstvo zainteresirano za razvitak aluminijske industrije

29.10.2016. 08:36 / Izvor: Fena
Austrijsko veleposlanstvo zainteresirano za razvitak aluminijske industrije

Prvi čovjek Aluminija podsjetio je na činjenicu da mostarska tvornica proizvodi jedan od najčišćih, odnosno najkvalitetnijih metala.

Trgovinskoga savjetnika austrijskoga veleposlanstva u BiH Sigmunda Nemetija i njihova suradnika za marketing Elvira Delića danas je u službeni posjet primio direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić, zajedno s izvršnim direktorima Draženom Pandžom i Borisom Vicanom, te direktorom Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Darkom Jukom.

Kako je priopćeno iz te tvrtke, jednosatni je sastanak iskorišten za upoznavanje s novim smjerovima kojima je poslovanje hercegovačkoga diva krenulo dolaskom ove uprave, u prvomu redu s nedavno riješenim pitanjem sigurne opskrbe električnom energijom prema povoljnijoj cijeni te s planovima za podizanje proizvodnje na puni kapacitet u 2017. godini, ali i s planovima ukupnoga restrukturiranja poslovanja i ulaganja u prerađivačke pogone u skoroj budućnosti, odnosno Aluminijevu nakanu činjenja poslovnoga iskoraka u viši stupanj prerade svojih proizvoda.

"Naša vizija nije nastaviti s izvozom sirovine odnosno aluminijskoga poluproizvoda, nego razviti izvoz proizvoda s većom dodanom vrijednošću. Naša vizija je razvitak i Aluminija i bh. gospodarstva, odnosno kakvoće života u BiH u cjelini. Stoga nas jako raduje zainteresiranost austrijskoga veleposlanstva za naše planove, jer je ono ključnom karikom za uspostavljanje konkretnih sveza s austrijskim gospodarstvenicima koji već poznaju ili tek trebaju otkriti ove prostore, kao poželjno mjesto za provedbu valjanih i obostrano visoko korisnih investicijskih pothvata", kazao je direktor Gadžić.

Prvi čovjek Aluminija podsjetio je na činjenicu da mostarska tvornica proizvodi jedan od najčišćih, odnosno najkvalitetnijih metala u svjetskim razmjerima, zbog čega su Aluminijevi trupci, blokovi, mali ingoti i žica tražena roba na gotovo svim kontinentima svijeta.

"S obzirom na visoku traženost aluminija u građevinskoj, automobilskoj, zrakoplovnoj, elektroenergetskoj, prehrambenoj i u drugim industrijama, prerađivanje našega vrhunskog metala u gotove proizvodne ili poluproizvode svakako je, u gospodarskim i financijskim okvirima, izrazito zanimljiv izazov te se želimo povezati s potencijalnim partnerima za provedbu ove zamisli, u koju ne možemo ući samostalno", dodao je Gadžić.

Izrazivši osobno divljenje činjenicom da je Aluminij, nakon toliko godina neizvjesnosti, konačno riješio ključan problem s opskrbom električnom energijom, i što planira podizati obim svoje godišnje proizvodnje, Sigmund Nemeti posebno se pohvalno osvrnuo na činjenicu da Uprava razmišlja vizionarski.

"Mi i jesmo ovdje sa zadaćom lakšega povezivanja austrijskih i bh. gospodarstvenika i misija nam je da budemo most za lakšu provedbu ovakvih poslovnih pothvata. Vaše planove poimamo izrazito pozitivnima i već ćemo sljedećega tjedna upoznati austrijski savez tvrtki koje djeluju u metalnoj industriji s vašim pozivom, a svima koji na njega odgovore olakšat ćemo povezivanje s Mostarom", izjavio je Nemeti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti