Đurić: Kingspan lider u inovacijama i proizvodnji sendvič panela

14.11.2016. 11:37 / Izvor: Akta.ba
Đurić: Kingspan lider u inovacijama i proizvodnji sendvič panela

Našu inovativnost smo potvrdili i prošle godine kada smo na tržište izbacili sendvič panel sa novom ispunom koja se zove Quad Core, kaže Đurić.

Kompanija Kingspan ima najveći broj tvornica za proizvodnju sendvič panela u svijetu, prodaju najviše kvadrata panela godišnje što ih čini liderom u proizvodnji ovih proizvoda u svijetu.

Željko Đurić, direktor Kingspana za Bosnu i Hercegovinu, kaže za Akta.ba da je kompanija i lider u inovacijama. Naime, sve nove proizvode vezane za sendvič panele Kingspan obično prvi izbaci na tržište.

''Prije par godina sa našim proizvodom IPN smo ujedinili protivpožarnost koju je imala mineralna vuna i termičke vrijednosti koje je imao poliuretan što je bilo revolucionarno u ovoj oblasti. Našu inovativnost smo potvrdili i prošle godine kada smo na tržište izbacili sendvič panel sa novom ispunom koja se zove Quad Core, koja ima jako dobre termičke karakteristike, koje nema niti jedan drugi proizvođač'', naveo je Đurić.

Dodaje da su već isporučili ove panele za bh. tržište i to marketima Onogošt. 

Što se tiče širenja navodi da Kingspan u zadnjih pet godina stalno radio na tom planu. ''U zadnjih pet godina smo preuzeli nekoliko konkurentski kompanija koje se bave proizvodnjom panela. U planu imamo i dalje širenje'', navodi naš sugovornik.

Đurić napominje da im nije cilj samo prodati proizvode te da rade na unaprijeđenju suradnje sa arhitektima, investitorima i izvođačima koji su zainteresirani da rade sa njihovim panelima.

Tako onim izvođačima radova koji rade sa njihovim panelima pružaju besplatnu obuku. Oni koji je prođu obuku dobiju i certifikate tako da na ovaj način Kingspan investoru, koji izabere izvođača radova koji koristi njihove panele, garantira i za kvalitetu panela i izvođenje radova.

Govoreći o mogućnosti proizvodnje panela u BiH kaže da trenutno nemaju u planu otvaranje tvornice u našoj zemlji.

Podsjetimo, Kingspan je irska multiunacionalna kompanija koja se, pored proizvodnje sendvič panela, bavi još proizvodnjom solarnih panela, tankova za pročišćavanje otpadnih voda i malih elektrana na vjetar te izolacije fasada.

Na bh. tržištu su prisutni od 2007., a od 2011. je otvoren i Kingspan za Bosnu i Hercegovinu u Banja Luci.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti